Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί.Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί χθες, Δευτέρα. Ο επίτροπος επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη μπορεί «να ανοίξει» ο δρόμος για μία συνολική λύση», δείχνοντας ουσιαστικά ότι ετοιμάζεται μία λύση – πακέτο για χρέος, πλεονάσματα, αξιολόγηση.

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 15 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Νέα θηριωδία στο Ιράκ: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν δημοσίως 15 άτομα στη Μοσούλη. Ανατίναξαν άλλα πέντε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ως κρατητήρια, εξαπέλυσαν «κύμα» βομβιστών αυτοκτονίας και σκότωσαν άλλους 16 πολίτες σε εφόδους στο βόρειο και ανατολικό τομέα

TO ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Η Γαλλία ζητεί την άμεση σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στο Χαλέπι. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό ζήτησε σήμερα την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας, το οποίο καταστρέφεται από την επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψή του.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Ο φόβος και η παράνοια του απελπισμένου "Σουλτάνου".Ο τζογαδόρος κ. Ερντογάν. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει συνεχώς τους τόνους στο αέναο παζάρι του με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Προχθές απείλησε ότι θα σπρώξει εκατομμύρια πρόσφυγες προς την Ευρώπη.

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Διάφορα ονόματα έχουν παρελάσει ως υποψήφια για το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών της επικείμενης κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά καθώς φαίνεται εσωτερικές διαμάχες ανάμεσα στους συνεργάτες του νεοεκλεγέντα προέδρου καθυστερούν σημαντικά την ανακοίνωση του επίλεκτου προσώπου.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ

 

Ως προάγγελο της οριστικής ρήξης των σχέσεων με την Ευρώπη βλέπει το τελεσίγραφο του Ερντογάν προς την ΕΕ για το θεμα των προσφύγων ο Σερχάτ Γιουβέντς ειδικός επί των ευρωτουρκικών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Kadir.

ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ «ΜΑΜΟΥΘ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ KΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ

 

Σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τον ισχυρό άνδρα του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά έφτασαν στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτές, ο γνωστός επιχειρηματίας με την ανοχή υπηρεσιακών παραγόντων “δώρισε” μετοχές σε συγγενείς και φίλους με την μέθοδο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να φοροδιαφεύγει, καταφέρνοντας το εξής:

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ «ΧΑΝΟΥΝ» ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ακάθεκτη φαίνεται ότι είναι η προέλαση του συριακού στρατού και των συμμάχων του στο κατεχόμενο από τους τζιχαντιστές ανατολικό Χαλέπι.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ 17,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Οι Ευρωπαίοι αγρότες που είναι επιλέξιμοι για άμεσες ενισχύσεις θα λάβουν αναδρομικά από την 1η Δεκεμβρίου του 2016 επιπλέον 435 εκατομμύρια ευρώ από το αποθεματικό για την αντιμετώπιση κρίσεων στον γεωργικό τομέα, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.