Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ

 

Σφυροκόπημα στο Χαλέπι και νέες συμφωνίες απομάκρυνσης ανταρτών από τη Δαμασκό. Την επίτευξη δύο νέων συμφωνιών για την απομάκρυνση ανταρτών και του οπλισμού τους από περιοχές των προαστίων της Δαμασκού, επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΒΑΘΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Να μην φορτωθεί η Ελλάδα το ευρω-τουρκικό αδιέξοδο. Δεδομένα και σενάρια. Θα περάσουμε μία δύσβατη και δυνητικά επικίνδυνη περίοδο στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Ας δούμε τα δεδομένα.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΤΣΙΠΡΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Στο Άμπου Ντάμπι για τη διεθνή διάσκεψη της UNESCO θα μεταβεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου, με το ενδιαφέρον όλων να επικεντρώνεται στο κατά πόσο θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που θα δώσει επίσης το παρών.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕ 38 ΕΚΑΤ. ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ

 

Εντοπίστηκε πολιτικός αρχηγός στη λίστα Μπόργιανς με υπέρογκα χρηματικά ποσά. «Ποιανού πολιτικού αρχηγού το όνομά του οποίου βρέθηκε στη Λίστα Μπόγιαρνς και τρέχει τώρα να δικαιολογήσει τα ποσά; Μου λένε πάντως ότι μπορεί να τα δικαιολογήσει.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Χωρίς συμφωνία τελείωσε το βράδυ του Σαββάτου η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ενώ αναμένονται πλέον νέοι κύκλοι τεχνικών αλλά και πολιτικών διαβουλεύσεων.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ;

 

Ρώσοι οικονομικοί αναλυτές δηλώνουν πως αν οι ρευστοποιήσεις συνεχίσουν και αν ο Ντόναλντ Τράμπ τηρήσει  τις υποσχέσεις του για τις οικονομικές δαπάνες Ουάσιγκτον, Πεκίνο και  Μόσχα θα χρειαστεί να συνομιλήσουν με τους δανειστές  προκειμένου να αναδιαρθωθεί το χρέος των ΗΠΑ.

ΑΠΕΤΡΕΨΕ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ DISNEYLAND ΚΑΙ ΣΑΝΣ ΕΛΙΖΕ

 

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γαλλία, στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις την 1η Δεκεμβρίου με στόχο αξιοθέατα και χώρους σημαντικού ενδιαφέροντος στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.