Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΨΗΦΗΣΕ ΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Τουρκία: Αύξηση-έκπληξη των επιτοκίων της λίρας. Διαπιστευτήρια της ανεξαρτησίας της επιχείρησε να δώσει χθες η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (CBRT) που αιφνιδίασε τις αγορές προχωρώντας σε μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των επιτοκίων της λίρας, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη βουτιά του νομίσματος που έχει υποχωρήσει έναντι του δολαρίου κατά 18% από την αρχή του έτους.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να επέμβει για να προχωρήσει σε παροχή ανθρωπιστική βοήθειας στους αμάχους. Χτυπήθηκε ακόμη και μαιευτήριο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έκαναν λόγο για "πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές" στην περιοχή, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών "ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί".

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ

 

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη τον θάνατο του πρώτου Αμερικανού στρατιώτη στην επιχείρηση «Οργή του Ευφράτη». Δηλαδή στην εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την περικύκλωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλης Ράκα της Συρίας.

Ο ΓΚΕΡΑΛΝΤ ΚΝΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Κνάους: Τουρκία-EE, ρουλέτα με το προσφυγικό, θα την πληρώσει η Ελλάδα.Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, η συμφωνία για το προσφυγικό θα καταρρεύσει, προειδοποιεί ο Γκέραλντ Κνάους.

ΕΦΥΓΕ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

 
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ

 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του με τον Χένρι Κίσινγκερ, ο Τζέφρι Γκόλντμπεργκ ρώτησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και σύμβουλο εθνικής ασφαλείας τι θα συμβούλευε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο να κάνει μόλις αναλάβει την εξουσία.

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΕ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟ

 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές αρχές θα αντιμετωπίσουν ως «τρομοκρατική ενέργεια» κάθε φωτιά που οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς εδώ και τρεις ημέρες η χώρα του βρίσκεται στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών.

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

 

Μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών εξέπεμψε από τον μειονοτικό οικισμό Φιλλύρας Ροδόπης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξήγγειλε τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών στους κατοίκους, για να ενημερώνονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να διευθετηθεί η συριακή κρίση, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΜΕΙΤΖΟΡ ΚΑΙ ΜΠΛΕΡ

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ θεωρεί «απολύτως αξιόπιστη» την ιδέα περί διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. η οποία θα μπορούσε μάλιστα να αποφευχθεί, σύμφωνα με τον διάδοχό του στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Τόνι Μπλερ, «αν ο λαός το αποφασίσει».