Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Δύο νεκροί από την πυρκαγιά στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια στη ΛέσβοΤραγικός είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σε σκηνή στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη από γκαζάκι με το οποίο μαγείρευε μία 66χρονη.

ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ

 

Μας εγκατέλειψαν οι "αμερικανοί φίλοι. Λίγα 24ωρα μετά την υποδοχή Ομπάμα ο Ελληνισμός θα εισπράξει δύο ηχηρά χαστούκια: To ένα είναι το ναυάγιο στο Κυπριακό-παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και το μοναχικό αγώνα του Νίκου Αναστασιάδη-και το άλλο είναι το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στο Χίλτον.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

 

Η μεταπολιτευτική Ελλάδα σφραγίστηκε από την κυριαρχία του κρατισμού και της σοσιαλιστικής παράδοσης, με αλόγιστη διόγκωση του δημοσίου τομέα, με επικράτηση και υιοθέτηση λανθασμένου παραγωγικού μοντέλου και τη διαιώνιση μιας παράλογης αντίληψης που επέφερε την τωρινή της καθίζηση.

ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες πήραν το μέρος της Γερμανίας για να πιέσουν προς μια νέα συμφωνία ελέγχου εξοπλισμών με τη Μόσχα, δηλώνοντας ότι χρειάζεται περισσότερος διάλογος για να προληφθεί ένας ανταγωνισμός όπλων στην Ευρώπη μετά τις πράξεις της Ρωσίας στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία, είπε μια γερμανική εφημερίδα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ - ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ Β. ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Μπορεί η μίνι Σύνοδος να μην γίνει τελικά αύριο, αφού το Βερολίνο διέψευσε χθες κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες. Εντούτοις, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung που είχε αναφερθεί πρώτη στο θέμα επανέρχεται σήμερα, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν ισχύουν τα όσα διατείνεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

 

Την ίδια ώρα που δαπανάμε πρωτοσέλιδα επί πρωτοσέλιδων και αναλύσεις επί αναλύσεων για την επίσκεψη Ομπάμα, η οποία αν και εθιμοτυπική ενός απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, στην Ελλάδα πήρε διαστάσεις γεγονότος κοσμοϊστορικής σημασίας γιατί έτσι συμφέρει την προπαγάνδα του δοσιλογισμού και της εθελοδουλίας.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΟΗΕ

 

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Νιλς Μέλτσερ θα πραγματοποιήσει διερευνητική αποστολή στην Τουρκία από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΦΕΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

 

Ο προϋπολογισμός του 2017 έχει βραχυπρόθεσμα υφεσιακή επίπτωση καθώς: μειώνει τις δαπάνες και επιζητεί να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα. Συμπέρασμα; Μειώσεις δαπανών και αυξήσεις φόρων αναπόφευκτα λειτουργούν υφεσιακά.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ!

 

Με την υπ’αριθμ. 683/2016, NAVTEX με την οποία αναγγέλλει την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα όρια των ΕΧΥ μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου, νότια-νοτιοδυτικά του Καστελόριζου, η Τουρκία δηλώνει τις προθέσεις της.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΥΡΑΣΙΑ;..

 

Στη Λίμα του Περού είχαμε την πρόσφατη (και τελευταία μάλλον) ψυχρή χειραψία Πούτιν-Ομπάμα. Ψυχρή διότι ο Ομπάμα συνειδητοποίησε πως η κληρονομιά του, θα δοθεί σε κανέναν. Ψυχρή διότι καταλάβαινε πως το ‘φάντασμα’ του Τραμπ βρισκόταν παντού.

ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ

 

Είμαστε σε άριστη συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση, με τον Πρωθυπουργό ο οποίος εκφράζει οπωσδήποτε τις πολιτικές που διαμορφώνονται μέσα από την κυβερνητική ομάδα και ως εκ τούτου θεωρώ αδικαιολόγητες, αυτή ιδιαίτερα την κρίσιμη ώρα, όλες αυτές τις εικασίες που εκφράζονται από τον οποιονδήποτε», επανελαβε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης