Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Γενική απεργία ΑΔΕΔΥ, «δεμένα» πλοία και ακινητοποιημένα τρένα.Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα Νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές, λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 

Η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου 2016 έπειτα από επίσημο τηλεοπτικό διάγγελμα του Ιρακινού πρωθυπουργού Χαντεέρ αλ-Αμπάντι.

ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ

 

Συγκεκριμένες προτάσεις επί χάρτου για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου κατέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο την περασμένη Πέμπτη.

ΓΙΑΤΙ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

 

Πώς φτάσαμε στο ναυάγιο: Το διάγγελμα Αναστασιάδη για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Με διάγγελμα του για τα όσα έγιναν στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κυπριακό λαό για τους λόγους που οι τελευταίες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό οδηγήθηκαν σε ναυάγιο.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΕ ΛΟΓΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

 

Με τίτλο "Το ιταλικό δημοψήφισμα και η αρχή του τέλους της ευρωζώνης", το κύριο άρθρο των Financial Times  περιγράφει μια ευρωζώνη που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. 

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΙΝΙ EUROGROUP

 

Διέρρευσε, διαψεύστηκε και τώρα φαίνεται ότι η μίνι σύνοδος για την εξεύρεση λύσης για το ελληνικό χρέος και μια μίνιμουμ συμφωνία για την συμμετοχή του ΔΝΤ μάλλον αναβάλλεται για κάποια μέρα πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ «ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ»

 

Αν δεν υπήρχαν, μια στις τόσες, και οι φασαρίες στα hot spot, ο διάττων αστέρας του προσφυγικού θα είχε εξαφανιστεί εντελώς από το στερέωμα των τηλεοπτικών δελτίων.

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ATM ΑΠΟ ΧΑΚΕΡΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΡΩΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Προειδοποίηση σχετικά με συντονισμένες «επιθέσεις» από χάκερς σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης εξέδωσε πρόσφατα μια ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας.

Ο ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΚΟΤΖΙΑ

 

Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω τη Λευκωσία. Τα πράγματα δεν είναι καλά για τις ελληνικές θέσεις (δε γίνεται διάκριση ελληνικών και ελληνοκυπριακών θέσεων, είμαστε αδέλφια).