Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1. 5 ΥΠΟΙΚ κρατών-κλειδιών της ευρωζώνης και ΔΝΤ συζητούν για το ελληνικό χρέος.Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προγραμματίζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση κρατικού χρέους της Ελλάδας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΣΕ;

 

Αντί για στόχους ανάπτυξης κυνηγάμε φαντάσματα, αντί για τους πραγματικά υπεύθυνους, σύρεται ξανά και ξανά και επί ματαίω ο Ανδρέας Γεωργίου σε ανακρίσεις.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ

 

Ανυποχώρητος ο Αλβανός Πρωθυπουργός: "Ανοικτά όλα τα θέματα με την Ελλάδα"Εντι Ράμα υπέρ διαπραγμάτευσης «πακέτου».Σε "λάθος στη μετάφραση", αποδίδει ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, τις προκλητικές του δηλώσεις σχετικά με την Ακρόπολη.

ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΣΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;

 

Ενδεχόμενη αποτυχία του Ρέντσι θα έβλαπτε περαιτέρω την ιταλική οικονομία - Η Ιταλία μόνη χώρα στην οποία το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε σταθερές τιμές από το 1999 μειώθηκε. To δημοψήφισμα για τη συνταγματική αλλαγή είναι το μεγάλο στοίχημα του Ματέο Ρέντσι

ΣΕ ΓΑΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ - Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ

 

ΤΟ ΘΥΜΑ του βιασμού να παντρεύεται τον βιαστή του για ν' αθωώνεται ο δεύτερος. Είναι η νομοθεσία που επινόησαν να επιβάλουν οι ισλαμιστές του κ. Ερντογάν στην Τουρκία. Ξεσήκωσε τόσες σφοδρές αντιδράσεις, εντός κι εκτός, ώστε οι δράστες υποκρίθηκαν χθες πως έκαναν πίσω.

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Η αποτυχία της δεύτερης φάσης των συνομιλιών για το εδαφικό και όχι μόνο, στο ελβετικό θέρετρο Μον Πελεράν διέλυσε τις ευφραντικές ψευδαισθήσεις κάποιων και  προκάλεσε σχετική απογοήτευση λόγω του τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας και υψηλών προσδοκιών που είχε καλλιεργηθεί από κύκλους στο εξωτερικό αλλά και στο… εσωτερικό.

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΡΣΙ

 

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Αιγύπτου ακύρωσε σήμερα μία από τις δύο καταδίκες σε ισόβια που έχουν επιβληθεί στον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι μετά την ανατροπή του το 2013 από τον στρατό.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

 

Πληθαίνουν οι αναφορές του προέδρου της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Συνθήκη της Λωζάνης που αν και πριν από μερικούς μήνες γιόρταζε ως την ιδρυτική διεθνή συμφωνία του τουρκικού κράτους, αποτελεί πλέον "κόκκινο πανί" για τον Τούρκο ηγέτη.

ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Εκτός από τα όπλα ο Μπάρακ Ομπάμα ήρθε στην Ελλάδα και για να φροντίσει, να μην ‘ανεβούμε’ στο άρμα της Ρωσίας. Από τη στιγμή που η πανίσχυρη πολεμική μηχανή των Ρώσων βγήκε στη Μεσόγειο και έγινε αφεντικό της Συρίας, οι Αμερικανοί του Πενταγώνου βρίσκονται σε πανικό.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΞΟΝΑΣ ΜΟΣΧΑΣ-ΠΑΡΙΣΙΟΥ;

 

O Φρανσουά Φιγιόν που ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο των προκριματικών της δεξιάς στη Γαλλία, έχει χαρακτηριστεί σαν ‘φίλος της Μόσχας’,καθώς πιστεύεται πως εκείνος μπορεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δύο χωρών.

«ΟΠΛΙΣΕ» Ο ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με την ανάγκη να σεβασθούν, όλες οι χώρες, τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα.