Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Oι δανειστές έφυγαν και συμφωνία δεν έχουμε. Με μια σειρά από θεμελιώδη θέματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης να παραμένουν ανοιχτά, κυβέρνηση και δανειστές θα επιχειρήσουν τις επόμενες έξι ημέρες να διανύσουν από κοινού την απόσταση που τους χωρίζει.

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Στα άκρα Δήμος, κάτοικοι και πρόσφυγες μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις. Ο Δήμαρχος φωνάζει για άμεση εκκένωση της Σούδας, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Χίο αδυνατούν να κάνουν τη δουλειά τους,

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

 
Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κατέθεσε τη Δευτέρα τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2017, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΤΙ ΑΦΗΣΕ;

 

Ας νιώσουμε ξανά περήφανοι για την Ελλάδα. Η εθνική μας αυτοπεποίθηση. Ο Ομπάμα ήρθε και μας μάγεψε. Δε μας είπε τίποτα το καινοφανές, δε μας υποσχέθηκε κάτι χειροπιαστό.

ΟΙ 4 ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Εύκολες απολύσεις επιθυμούν να επιβάλουν οι δανειστές, αξιώνοντας αύξηση του ορίου των απολύσεων από 5% σε 10% και κατάργηση του υπουργικού βέτο στις ομαδικές απολύσεις το οποίο θα αντικατασταθεί από ένα «διοικητικό σύστημα» εκ των υστέρων ελέγχου της νομιμότητας των απολύσεων.

«ΠΟΡΤΑ» ΣΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν σήμερα ευρωβουλευτές να συναντήσουν τον ηγέτη του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της χώρας, τον Σελαχατίν Ντεμίρτας, που είναι προφυλακισμένος στο πλαίσιο μιας έρευνας για «τρομοκρατία», έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

 

Έχουν πυκνώσει το τελευταίο 24ωρο οι τηλεφωνικές επαφές στο τρίγωνο Λευκωσία - Αθήνα - Άγκυρα, με στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα των εγγυήσεων στο Κυπριακό.

ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 27 ΝΕΚΡΟΥΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΙΙΤΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

 

Καμικάζι ανατινάχθηκε σε κατάμεστο από πιστούς σιιτικό τέμενος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σκοτώνοντας σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον 27 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 35 -αν και κατ' άλλες αναφορές οι νεκροί είναι περισσότεροι.

APPLE GOOGLE ΚΑΙ CIA ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

«Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία των πολιτών για την δουλειά των υπηρεσιών Πληροφοριών. Μια τόσο στενή παρακολούθηση δεν την θέλει κανείς, ούτε εγώ.Κίνδυνοι όμως όπως η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζονται εάν οι μυστικές υπηρεσίες δεν συλλέγουν πληροφορίες, οι οποίες μπορεί να περιέχουν και ψηφιακά ίχνη.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Την πρόθεσή του για μάχη μέχρις εσχάτων με αφορμή την Ελλάδα και το χρέος επιβεβαιώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος όχι μονάχα απορρίπτει τις δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους αλλά ζητά κιόλας από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι να κλείσει τη στρόφιγγα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ PKK

  

Στήριξη στον αγώνα της Άγκυρας κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ότι αφήνουν τους Κούρδους αντάρτες να δρουν ελεύθερα στο έδαφός τους.