Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Απεβίωσε ο Κωστής Στεφανόπουλος.Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε στις 23:18 το βράδυ της Κυριακής, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας.

ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ

 

Μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία της 15ης Ιουλίου, το οποίο προκάλεσε μεγάλο σοκ σε όλη την κοινωνία της χώρας και στο πολιτικό τοπίο. Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν μια μαζική καταστολή των υπόπτων οπαδών του κινήματος Fethullah Gulen, ενός πρώην συμμάχου που μετετράπη σε εχθρό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη.

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του «κυπριακού ζητήματος». Δυστυχώς 42 χρόνια μετά από την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο συζητάμε ακόμα για την επίλυση ενός θέματος, το οποίο καλύπτεται από μια διαρκή διεθνή ανεκτικότητα και παρανομία.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

 

Θα δεχτούν οι δανειστές την (απαραίτητη) ελάφρυνση του χρέους; Τι θα κάνουμε τελικά με το χρέος; Σήμερα το πρωί το χρέος της χώρας ήταν περίπου 345 δισ. 178% σε σχέση με το ΑΕΠ μας, και το κατά κεφαλήν χρέος στα 31,654€.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΜΕΓΑΛΟ «ΑΓΚΑΘΙ» ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

 

Στην εξ αποστάσεως διαπραγμάτευση, επί του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας που κατέθεσαν οι θεσμοί, εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της η κυβέρνηση προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές εντός του χρονοδιαγράμματος που έχουν θέσει από κοινού.

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΧΑΪΚΟΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 
Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε στις 23:18 χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας. Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια». Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....



ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΛΚ

 

Σκληρή γραμμή έναντι της Τουρκίας ζητά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ τασσόμενος υπέρ της άμεσης διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

 

«Δεν υπήρχε εναλλακτική, η καγκελάριος Μέρκελ έπρεπε να είναι ξανά υποψήφια. Χαιρετίζω το γεγονός ότι υπάρχει τώρα σαφήνεια», είπε ο Ράινερ Ντούλγκερ , πρόεδρος της Ενωσης εργοδοτών μετάλλου (Gesamtmeetall) στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau (έκδοση της Δευτέρας).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Να ολοκληρώσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες χωρίς να πέσει μέσα στις παγίδες που στήνουν κύκλοι εντός και εκτός των συνόρων «τρέχει» η κυβέρνηση, με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης που θα ανοίξει «καθαρό διάδρομο σταθερότητας δεκαετίας» για την ελάφρυνση του χρέους και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

 

Η πρόταση την οποία έκανε αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια πιο θετική δημοσιονομική στάση στην ευρωζώνη σημαίνει μεν το τέλος της εποχής της λιτότητας στην Ευρώπη αλλά όχι την παραβίαση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, που ορίζουν ότι τα ελλείμματα πρέπει να μείνουν χαμηλά, τόνισε  ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Η ΣΥΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κρίνουμε ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τον εμφύλιο στη Συρία.