Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Επεισόδια μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο. Οι πορείες για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν σε ειρηνικό κλίμα, ωστόσο ακολουθήθηκαν από επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Επεισόδια σημειώθηκαν και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα και Πάτρα.

ΝΕΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΕCONOMIST ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

 

Mε ένα εξώφυλλο που σίγουρα θα τροφοδοτήσει συζητήσεις, αν όχι αντιδράσεις, κυκλοφόρησε το περιοδικό «The Economist».«Ο νέος εθνικισμός», είναι ο τίτλος του συγκλονιστικού εξώφυλλου στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να χτυπά τα τύμπανα του λαϊκισμού στους ρυθμούς της φλογέρας του Βλαντιμίρ Πούτιν υπό τη συνοδεία του Βρετανού ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ.

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΑΒΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

 

Η σύνδεση της μουσουλμανικής κοινότητας με το κράτος και η πατριωτική κόκκινη γραμμή.Άραβες στρατιώτες εκπαιδεύονται στον ισραηλινό στρατό.Όλο και μεγαλύτερος αριθμός ισραηλινών Αράβων υπηρετεί στις τάξεις του ισραηλινού στρατού αναφέρει ρεπορτάζ του BBC.

Η “ΗΘΙΚΗ” ΕΕ ΚΑΙ ΟΙ “ΑΤΑΚΤΟΙ” ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

 

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε παρατυπία από πλευράς του γερμανού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος αντιμετωπίζει νέες επικρίσεις για τα ταξίδια που είχε κάνει στη Βουδαπέστη τον Μάιο και το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ΜΙΤ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Η ΜΙΤ έχει δραστηριότητα στη Γερμανία από το 1970. Ένας κρίκος αυτής της πολυετούς και πολυποίκιλης δραστηριότητας, ήταν η σύλληψη από τις γερμανικές αρχές στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης του Taha Mahmut Gergerlioğlu, στις 17 Δεκεμβρίου 2014, με την κατηγορία ότι δούλευε για λογαριασμό της ΜΙΤ.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ;

 

Με την διελκυστίνδα να γέρνει για πρώτη φορά σαφώς υπέρ των ελληνικών θέσεων, η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης Ομπάμα ρίχνεται στο διμέτωπο αγώνα: Αφενός να κλείσει εμπρόθεσμα και χωρίς καθυστερήσεις ή άτακτες υποχωρήσεις την αξιολόγηση, αφετέρου να διευρύνει τις συμμαχίες απέναντι στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ

 

Σε δραστικά μέτρα για τη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, τα οποία περιλαμβάνουν «κούρεμα» οφειλών σε ποσοστό μέχρι και 50% αλλά και ρυθμίσεις σε πολύμηνες δόσεις, οδηγεί το σχέδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ 300 ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

 

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ενδεχομένως να σκότωσαν περισσότερους από 300 Ιρακινούς πρώην αστυνομικούς πριν από τρεις εβδομάδες και να τους έθαψαν σε ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Χαμάμ Αλ Αλίλ, νότια της Μοσούλης, ανακοίνωσε η οργάνωση Human Rights Watch.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 

Νέα προκλητική παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά του Ισραήλ και μάλιστα μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα Ιερουσαλήμ. Ο Μεχμέτ Γκορμέζ (Mehmet Görmez), επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας (γνωστής και ως Ίδρυμα Ντιγιανέτ) επέκρινε σφόδρα νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στην Κνέσετ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

 

Παιχνίδια πολέμου από τη Γερμανία, που θέλει να ενισχύσει τους στρατούς των χωρών της Ε.Ε., με την δικαιολογία μιας ενδεχόμενης επίθεσης στην Ευρώπη από μέρους της Ρωσίας(!), αλλά και με την αιτιολογία της καταπολέμησης της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, σχέδιο που βρίσκει αντίθετη τη Βρετανία.