Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Ο Ομπάμα έφυγε αλλά άφησε εντυπώσεις.«Γεια σας» και «καλησπέρα». Με ελληνικό χαιρετισμό αλλά και με τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας» από το Αξιον Εστί, ξεκίνησε την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

43η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 
Η γενιά του Πολυτεχνείου στη μεταπολίτευση. Κάθε χρόνο κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, η μνήμη μας ανάγεται σε όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη πολιτική ζωή τόπου. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

 

Αυτή είναι η έκτη και τελευταία επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Γερμανία. Απόψε το βράδυ ο Ομπάμα θα δειπνήσει με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, πριν από τις συνομιλίες που θα έχουν αύριο οι δύο ηγέτες.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ένα νοσοκομείο, μια τράπεζα αίματος καθώς και ασθενοφόρα επλήγησαν κατά τον βομβαρδισμό ανταρτοκρατούμενων περιοχών στο ανατολικό Χαλέπι από μαχητικά και το πυροβολικό των δυνάμεων του Άσαντ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΤΙ;

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επιβιβαστεί στο Air Force One και ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιάζει πολύ μόνος! Οι ώρες που ο Ομπάμα έμεινε στην Αθήνα και τα όσα είπε ήταν μια τονωτική ένεση ηθικού, αλλά τα μηνύματα από το Βερολίνο είναι αρνητικά. Και αλαζονικά…

ΑΣΑΝΤ: ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΕΑΝ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΙΚ

 

Η Δαμασκός θα περιμένει να δει αν ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αλλάξει την πολιτική του για τη Συρία, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ χθες, προσθέτοντας ωστόσο ότι ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί του στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ»!

 

Με σκληρές απαιτήσεις συνεχίζουν οι τροϊκανοί την διαπραγμάτευση! Με τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία να είναι ασφυκτικά, οι δανειστές έβαλαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης απαιτήσεις «φωτιά», όπως την απόσυρση της διάταξης που προστατεύει από απολύσεις τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία και την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

 

Οι ηγέτες των πέντε ισχυρότερων χωρών (οικονομικά και όχι στρατιωτικά) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσουν την Παρασκευή στο Βερολίνο.

ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

 

Οι ηγέτες των ασσυριακών χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής ελπίζουν ότι επιτέλους η Αμερική θα τους προστατέψει μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, γράφει το BreitBart.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΧΟΛΗ» ΑΠΟ ΤΗ DIE ZEIT

 

Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, την οποία υποστήριζε πάντα στα χρόνια της κρίσης. Επαινεί τους Έλληνες, τους ευχαριστεί και τους κολακεύει συνεχώς.

«ΓΕΜΙΣΑΝ» ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑ

 

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών και η αυστριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσαν ότι εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποκρινόμενοι τους πρόσφυγες.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Συνέχιση στις εκατέρωθεν υποχωρήσεις φαίνεται πως είναι έτοιμοι να κάνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ να προς τέρψιν του ΔΝΤ να ανακοινώνει πως στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου εκτός από την λύση για το χρέος θα συζητηθεί και η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας μαζί βέβαια με τα αποτελέσματα της δεύτερης αξιολόγησης.