Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Δηλώσεις στήριξης από Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε σε αυτό που για ημέρες προσδοκούσε η ελληνική πλευρά: στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 
O Barack Obama σε αυτή την δημόσια ομιλία «παρακαταθήκη» του προς την ανθρωπότητα που θα εκφωνήσει - όχι τυχαία - από την Αθήνα, πέρα από όσα εκτενώς αναλύουμε. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει πάνω από το ένα τρίτο της ανατολικής Μοσούλης, τέσσερις εβδομάδες αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη που αποτελεί προπύργιό τους, ανακοίνωσε την Τρίτη ένας Ιρακινός αξιωματούχος.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ CUMHYRIYET

 

Τριάντα επτά γερμανικές εφημερίδες δημοσίευσαν άρθρο δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ στο οποίο υπόσχονται να συνεχίσουν τη μάχη τους για την ελευθερία του Τύπου παρά τις συλλήψεις των συναδέλφων τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

ΤΑ 4 ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

 

Πρώτη στη μάχη της δεύτερης αξιολόγησης ρίχνεται η νέα υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, που συναντάται σήμερα το απόγευμα με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, σε μια δύσκολη όπως και η ίδια παραδέχεται διαπραγμάτευση για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Το υπόμνημα που διέρρευσε και στο οποίο αναφέρεται πως η Βρετανία δεν έχει συνολική στρατηγική για την αποχώρησή της από την ΕΕ είναι ένα «έγγραφο το οποίο δεν είχε παραγγελθεί» και «δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση», σημείωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μετά τη διαρροή του εγγράφου.

ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ISIS ΣΕ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του FSB η ομάδα δημιουργήθηκε από απεσταλμένο του ISIS, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην Ινγκουσετία στις αρχές Οκτωβρίου, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Τα πέντε μέλη της τρομοκρατικής ομάδας συνελήφθησαν σε σπίτια όπου είχαν καταφύγει.

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

 

Την ημέρα της επίσκεψης Ομπάμα καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών - Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Δύο τουρκικά αεροσκάφη και δύο τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.