Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

  
 Ομπάμα:Υπάρχει πρόοδος, αλλά έχετε αρκετό δρόμο ακόμη είπε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Λίγο μετά τις 13.30 ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο. Εκεί τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, με όλες τις απαραίτητες τιμές βάσει πρωτοκόλλου. 
Διαβάστε για τις συναντήσεις ΕΔΩ....




Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:
1.Ο Ομπάμα έρχεται. Σε ρυθμούς Ομπάμα η Αθήνα αφού σήμερα, Τρίτη, φτάνει στην ελληνική πρωτεύουσα ο Αμερικανός Πρόεδρος όπου και θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα. Φθάνει στο Ελ. Βενιζέλος περίπου στις 11 το πρωί, ενώ στις 13:30 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ

 
Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΕΦΤΑΣΕ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 
Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.  «Όλοι οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τις συναντήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, βρίσκονται από τις 11 το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο και στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί. Διαβάστε όλα τα τεκταινόμενα της Επίσκεψης ΕΔΩ....
 


ΤΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

 

Επιχειρώντας να θέσω ένα πλαίσιο γύρω από το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών κατέχοντας το πλεονέκτημα της ύστερης γνώσης του, θα αποπειραθώ μια πιο γενική εικόνα που ίσως βοηθήσει να εξηγηθούν τα φαινόμενα.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εκτός από τη Γερμανία, θα επισκεφθεί και την Ελλάδα, διότι έχει συμβολική και γεωπολιτική σημασία. 

ΟΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τις τελευταίες μέρες, μετά τη νίκη Τράμπ στις ΗΠΑ, προβληματισμός υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα σχετικά με το τι σηματοδοτεί αυτή και πόσο θα επηρεάσει τις γεωστρατηγικές ισορροπίες στο σημερινό ρευστό και ασταθές διεθνές περιβάλλον, αλλά και τη χώρα μας ειδικότερα.

ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Δύο οδηγούς του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στην Κακαβιά, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, καθώς μετέφεραν στη χώρα μας προπαγανδιστικό υλικό, όπως μετέδωσε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα epiruspost.gr.

Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ!

 

Προ εβδομάδων ανακοινώθηκε η περαιτέρω υποχώρηση της ελληνικής οικονομίας (από την 81η στην 86η θέση επί συνόλου 138 χωρών) βάσει του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας (Global Competitiveness Index) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum).

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΛΙΝΤΟΝ

 

Ούτε ως υπόνοια δεν είχε περάσει από το μυαλό των Δημοκρατικών ότι μπορεί να χάσουν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το κόμμα αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα. Τι κατεύθυνση θα ακολουθήσει και με ποιον; Ήταν απολύτως σίγουροι. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου των ΗΠΑ ανήκαν στο κόμμα των Δημοκρατικών και την Χίλαρι Κλίντον.

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΕΕ;

 

Υπό διάλυση η ΕΕ. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας αλλά και της Ουγγαρίας αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των «28», η οποία είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία της Γερμανίας και των Βρυξελλών, ώστε να υπάρξει μια πρώτη συλλογική αντίδραση στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

 

Μία ωραία ατμόσφαιρα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, όπου Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος διάγουν τις πιο ψυχροπολεμικές ημέρες της συμβίωσής τους κάτω από τη στέγη της Χαριλάου Τρικούπη, με το διαζύγιο να βρίσκεται σύμφωνα με πολλούς προ των πυλών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

 

Καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, κάτι που φυσικά είναι αποτέλεσμα των συνθηκών και της δυσβάσταχτης πλέον καθημερινότητας, φαίνεται πως αν τελικά οδηγηθούμε σε εκλογές το διακύβευμα αυτή τη φορά θα είναι το νόμισμα.

Ο ΤΡΑΜΠ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

 

Ο Ντόναλντ Τράμπ κάνει πάλι το γύρο του διαδικτύου αυτή τη φορά με αφορμή μία παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο  Λάρι Κινγκ. Ο δημοσιογράφος τότε είχε ρωτήσει τον Τράμπ για την επέμβαση των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία το 1999.