Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΪΖΕΝΧΑΟΥΕΡ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναχωρεί αύριο από την Ουάσινγκτον για ένα τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα και επόμενο τη Γερμανία, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα προσπαθήσει, σε μια παράξενη άσκηση εξισορρόπησης, να καθησυχάσει τους συμμάχους μετά το σοκ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία.

ΑΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Επιφυλακτικός με την υποστήριξη των ανταρτών: «Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι». Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα εμπλακούν τελικά σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal!

ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

 

Η ρωσική νηοπομπή έφθασε στα χωρικά ύδατα της Συρίας. Αυτές τις ημέρες οι Ρώσοι πιλότοι των αεροσκαφών του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» κάνουν τακτικές πτήσεις για να μελετήσουν των θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων και να αποσαφηνίσουν γεωγραφικά σημεία της περιοχής, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

ΣΕΙΣΜΟΣ 7,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ: 6,1 Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΣ

 

Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13:02 ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ζηλανδία. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Κράιστσερτς, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

Ο ΡΕΝΤΣΙ «ΠΕΤΑΞΕ» ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ

 

Η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero τονίζει σε άρθρο της το Σάββατο ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι φαίνεται πως αποφάσισε να αφαιρέσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διατηρήσει μόνον εκείνη της Ιταλίας, ιδίως σε παρεμβάσεις του μέσω διαδικτύου.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες σε ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Η ΕΕ ΕΚΟΨΕ 4,5 ΔΙΣ. € ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Θα μπορούσε, ωστόσο, να βρει έκφραση και στον απολύτως πραγματικό κόσμο της ευρωπαϊκής διαδικασίας διεύρυνσης, με τον αρμόδιο επίτροπο Γιοχάνες Χαν να εξελίσσεται σε μεγάλο φίλο της αλβανικής ηγεσίας στον δρόμο της προς την ένταξη στην ΕΕ.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 370 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΒΑΛΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

«Οι οργανώσεις δεν κλείνουν, αναστέλλεται η δραστηριότητά τους. Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Κουρτουλμούς.

ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΝΑΟ ΜΕ 43 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

 

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο μουσουλμανικό ναό Shah Noorani στο Πακιστάν.