Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Διάσκεψη των Προέδρων: Ψηφίστηκε το νέο ΕΣΡΕπιτεύχθηκε η επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ;

 

Η απόρρητη γνωμοδότηση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Στροφή 180 μοιρών της πολιτικής των ΗΠΑ στο Παλαιστινιακό;

OBAMA Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

 

Το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ βρέθηκε στην κορυφή της ενημέρωσης παγκοσμίως. Ερμηνεύθηκε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, γιατί πράγματι είναι αρκετοί και πολύπλοκοι οι παράγοντες που εξηγούν ένα εκλογικό αποτέλεσμα.

Η ΡΩΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Αέριο χλωρίου και λευκό φώσφορο. Αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στο Νοτιοδυτικό Χαλέπι από τους αντάρτες υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ο ρωσικός Στρατός.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΡΟΦΗ ΗΠΑ

 

Προς... πλήρη αποκατάσταση, αλλά και προς μια πιθανή νέα... περίοδο σύσφιξης, δείχνουν να οδεύουν οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας, με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ να αλλάζει τα δεδομένα ανοίγοντας παράθυρο για μελλοντικές συγκλίσεις.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Παρά την τουριστική δραστηριότητα που χαρακτηρίζει τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 23,4%, δηλαδή 0,1 μονάδα χειρότερα σε σχέση με τον Ιούλιο.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ «BREXIT»

 

Ο θρίαμβος του Ντόναλντ Τραμπ στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξετυλίγει ένα πολιτικό αφήγημα πρωτόγνωρο για τον Δυτικό κόσμο. Σηματοδοτεί την αρχή των «no non sense politics» (πολιτικής δίχως φιοριτούρες) και το τέλος της «πολιτικής ορθότητας» (political correctness).

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΥΡΤΑΡΙ» ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

 

Διστακτικό στο να προχωρήσουν τελικώς οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 εμφανίστηκε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. Το ίδιο στέλεχος εμφανίστηκε κατηγορηματικό όταν ερωτήθηκε για ενδεχόμενη αναβολή στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο «αποκλείεται».

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

 

Η τουρκική πολεμική αεροπορία απηύθυνε τον Σεπτέμβριο δημοσίως κάλεσμα σε πρώην πιλότους της να επιστρέψουν στο Σώμα, το οποίο έχει αποδεκατιστεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, λόγω του «ξηλώματος» άνω των 350 στελεχών της, στο πλαίσιο εκκαθάρισης του στρατού.

ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν προκαταβολικά τα μέτρα για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος, προκειμένου το ΔΝΤ να δεχθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Θα πρέπει ωστόσο να υπάρξει από πριν ευρεία συμφωνία για τον τύπο και το εύρος της ελάφρυνσης.