Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

45oς ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

 

Αμερικανικές εκλογές 2016: Νίκη του Ντόναλντ Τράμπ.Ξεπερνώντας όλα τα προγνωστικά και κάθε δημοσκόπηση, ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να κερδίσει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων για να διασφαλίσει την προεδρία.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΜΗΧΑΝΙΑ

 

Το πολιτικό «τσουνάμι» που ξεκίνησε από τη δυτική πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται να έρχεται πλέον με φόρα προς την ανατολική πλευρά και να δημιουργεί κλίμα ενόψει των γαλλικών και γερμανικών εκλογών και του ιταλικού δημοψηφίσματος.

TO ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΜΑ ΦΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Ο άθεος Φίλης εξαπέλυσε προχθές χυδαία επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου μέσα από τον αποχαιρετιστήριο λόγο του στο Υπουργείο Παιδείας. Τα φάουλ της ομιλίας του πολλά αλλά ο δυστυχής και άμοιρος πλέον πρώην Υπουργός δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι το συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του, δεν το συνέταξαν ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ούτε ο Καμμένος αλλά ούτε και ο ΣΚΑΪ.Αντιθέτως το υπέγραψε ο ίδιος με τις κατά καιρούς δηλώσεις του για την Εκκλησία, τα Θρησκευτικά, την Ιστορία κλπ.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

 

Από την Κίνα και την Ιαπωνία έως τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Ευρώπη σύσσωμος ο πλανήτης παρακολούθησε ίσως με το μεγαλύτερο στα παγκόσμια χρονικά ενδιαφέρον τις αμερικανικές εκλογές.

ΕΠΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ


Πολιτικές του Ομπάμα θα αντιστραφούν, εμπορικές επαναδιαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν, η συμφωνία του Παρισιού θα «ακυρωθεί», οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν και ο Ρώσος πρόεδρος θα γίνει ξαφνικά σύμμαχος. Αυτές ήταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τραμπ.

ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΡΕΜΕΙ ΤΥΧΟΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ

 

Το βασανιστικό ερώτημα που απασχολεί τη γερμανική κυβέρνηση είναι τι περιμένει τη χώρα σε περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.«Είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις» παραδέχθηκε στη Handelsblatt ο Γιούργκεν Χαρντ, συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις.

ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Μετά τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, στις Βρυξέλλες, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως είναι εφικτή η ταχεία επίτευξη συμφωνίας για το χρέος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές.

ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ PKK ΚΑΙ ΤΟΥ DHKP-C ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Ο ΣΤΑΪΝΜΑΙΕΡ

 

"Δεν αντιλαμβάνομαι τα σχόλια τα οποία έγιναν σήμερα σχετικά με τη Γερμανία στην Τουρκία. Το να επαναλαμβάνονται αυτοί οι ισχυρισμοί δεν τους κάνει σωστούς".

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΗΓΑΓΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 200 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απήγαγαν περισσότερα από 295 πρώην μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας κοντά στη Μοσούλη και ανάγκασαν 1.500 οικογένειες να υποχωρήσουν μαζί τους.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ;

 

Ο αμερικανικός οργανισμός γεωστρατηγικών αναλύσεων JamesTown Foundation μας ενημερώνει πως ο χρόνος για την τελική σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας είναι κοντά.