Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης Αναλαμβάνουν και επισήμως σήμερα τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ Αυτός ειναι ο στόχος των νέων θρησκευτικών- Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα περνάει από μία βαθύτατη ηθική κρίση, η οποία είναι και η ουσιαστική αιτία της οικονομικής κρίσης που κλονίζει την χώρα ήδη παραπάνω από μία 5ετια.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ TO ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ «ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ» ΟΝΕΙΡΟΥ

 

Η σταδιακή μετατροπή της τουρκικής δημοκρατίας σε ένα καθεστώς απολυταρχικό με στοιχεία ενός ιδιότυπου θρησκευτικού εθνικισμού, δεν αποτελεί κάτι καινούριο στις αναλύσεις επί αναλύσεων που έχουν κατακλύσει τα εγχώρια και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ BREXIT ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει το πρώτο κείμενο νέου νομοσχεδίου για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΤΖΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Στη διατήρηση του συστήματος εγγυήσεων, δηλαδή στην παραμονή του κατοχικού τουρκικού στρατού στην Κύπρο, φαίνεται να επιμένουν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί που συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν από την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στην Ελβετία μεταξύ των κ.κ Αναστασιάδη και Ακιντζί.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ

 

Εν μέσω της γενικής κατακραυγής για τις χειροπέδες που πέρασε στην ηγεσία και βουλευτές του κουρδικού αντιπολιτευόμενου κόμματος HDP, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί την Ευρώπη ότι «υποθάλπει την τρομοκρατία» προσφέροντας στήριξη στο PKK.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 

Για σοβαρό κίνδυνο εξάπλωσης της δράσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στα δυτικά Βαλκάνια κάνει λόγο σε άρθρο του το The National Interest, το οποίο προβλέπει και κλιμάκωση της δράσης των τζιχαντιστών στην περιοχή μας εξαιτίας και της επικείμενης απελευθέρωσης της Μοσούλης στο Ιράκ.

ΣΧΕΔΙΟ «ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ» ΓΙΑ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΕ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

Μια μεγάλη ανατροπή για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που τα αγόρασαν με στεγαστικά δάνεια, βρίσκεται στα σκαριά κι, αν τεθεί σε εφαρμογή, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην αναδιάρθρωση των «κόκκινων» χορηγήσεων.Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», τραπεζίτες προτείνουν μια «χειρουργική» λύση με σκοπό να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια και να μην κινδυνεύσουν χιλιάδες σπίτια με πλειστηριασμό.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΑΚΑ

 

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016 την εκστρατεία για την περικύκλωση και απομόνωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλης Ράκα, στη Συρία.