Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

TΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 
Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς τους υπουργούς και υποσχέσεις για τελική έξοδο από την κρίση και στροφή στην καθημερινότητα."Τομή μέσα στη συνέχεια" χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και υπογράμμισε πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Διαβάστε τα κυριότερα σημεία ΕΔΩ...
 


Ο ΟΜΠΑΜΑ «ΠΡΟΔΩΣΕ» ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ;

 

Μήπως ο Ομπάμα «πρόδωσε» την Αφρική; Μια κριτική για τον αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν την αποχώρησή τουΤο όνειρο έγινε πραγματικότητα».«Ο γιος μας, η ελπίδας μας»: ο κενυάτικος Τύπος και μαζί του όλη η Αφρική είχε ενθουσιαστεί με την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Τι σημαίνει «ελευθερία» στην Τουρκία; Εν αναμονή της έκθεση της Κομισιόν που διαπιστώνει «σημαντική υποχώρηση».Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας κάνει λόγο για προβλήματα στην ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στη χώρα, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ 21 ΝΕΚΡΟΙ

 

Βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε δύο ασθενοφόρα με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες να τραυματιστούν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε δύο ιρακινές πόλεις σήμερα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 1.736 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

 

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του γραφείου Τύπου του ένοπλου βραχίονά του, του HPG, τον απολογισμό μαχών και τις απώλειες από τον ανταρτοπόλεμο ενάντια στο τουρκικό κράτος για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2016.

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕ

 

Εντάξει λοιπόν, αντισυνταγματική η διάταξη του νόμου Παππά που προβλέπει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τις άδειες στον υπουργό Επικρατείας. Αντισυνταγματικό δηλαδή αυτό δηλαδή που προέβλεπαν και οι σχετικοί νόμοι Βορίδη (αποσύρθηκε για άγνωστο λόγο), Ρουσόπουλου κλπ. 

EΛΕΓΧΟΙ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ «ΒΑΡΙΑ» ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Την επιβολή προστίμων σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από το καθεστώς ΦΠΑ και σήμερα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόστιμο στην περίπτωση που εντοπιστούν να μην εκδίδουν αποδείξεις σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύροι πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα είναι τόσο απελπισμένοι που σκέφτονται σοβαρά να πληρώσουν λαθροδιακινητές για να τους γυρίσουν πίσω στην εμπόλεμη πατρίδα τους.

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ CUMHURIYET

 

Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποίησε η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει διαδήλωση υπέρ της εφημερίδας Cumhurriyet στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ένας εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στο σημείο.