Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1) Από ώρα σε ώρα ο ανασχηματισμός. Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός. Μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επισπεύδει την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, χωρίς να περιμένει αν την Δευτέρα θα υπάρξει συναίνεση με τα άλλα κόμματα για να συγκροτηθεί ή όχι ΕΣΡ.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ «ΝΑΙ» ΣΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις του Ποταμιού εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι τροπολογίες που σχετίζονται με τις τηλεοπτικές άδειες.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Οι τζιχαντιστές σκοτώνουν εκατοντάδες ανθρωπους και στρατολογούν παιδιά γύρω από τη Μοσούλη. Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους γύρω από τη Μοσούλη, περιλαμβανομένων 50 λιποτακτών και 180 πρώην υπαλλήλων της ιρακινής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.

ΟΙ ΗΠΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

 

Οι ΗΠΑ "αφήνουν" την Ευρώπη στη Ρωσία. Οι αμερικανικές εκλογές ενδιαφέρουν περισσότερο τους ξένους παρά τους Αμερικανούς. Τον τελευταίο αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν μια τρομερή επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και άλλη μία στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η DEUTSCHE BANK «ΒΛΕΠΕΙ» ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟ 2017

 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι πιθανό να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά καθώς αποδυναμώθηκε από μια δικαστική απόφαση σχετικά με το Brexit η οποία ενδέχεται να έχει ευρείες πολιτικές συνέπειες, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων της Deutsche Bank που εστάλησαν στους πελάτες τους.

ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και σπουδαστές απ’ όλη την Τουρκία συγκεντρώθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης στην πλατεία Μπαγιαζίτ, εκφράζοντας την εντονότατη δυσαρέσκειά τους εναντίον της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον «διωγμό», όπως ανέφεραν, που υπόκειται η εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μήνας επισκέψεων στην Αθήνα ο Νοέμβριος, αφού στη χώρα μας θα βρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά και ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα κρατάει πολλά "δώρα". 

AΓΚΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ...

 

Νέες απειλές εξαπολύει η Τουρκία προς την ΕΕ για ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό μέχρι το τέλος του 2016, αν δεν καταργηθεί η βίζα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του υπογράμμισε: 

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

 

Οι μισθοφόροι τζιχαντιστές και παραστρατιωτικοί της Τουρκίας που συμμετέχουν στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή στην τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, εξαπέλυσαν την Τετάρτη νέα επίθεση ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.