Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Ζυμώσεις και διαβουλεύσεις για το ΕΣΡ.Σε περίοδο ζυμώσεων για να επιλυθεί η συνταγματική εκκρεμότητα της συγκρότησης του ΕΣΡ βρίσκεται η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση.

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 
Για την πρόσφατη κρίση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών, το ζήτημα των ρόλων ανάμεσα στην πολιτεία και την Εκκλησία, τις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την εκκλησιαστική περιουσία.............
Δείτε όλη την συνέντευξη στο Video Εδώ.
 


Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

 

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του Βοτανικού, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος, εκφράζει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, σε ανακοίνωσή του.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η Τουρκία διολισθαίνει προς τον αυταρχισμό και την δικτατορία: Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔ) καταδικάζει τις τελευταίες συλλήψεις αντιπολιτευόμενων το καθεστώς Ερντογάν δημοσιογράφων.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: QUO VADIS?

 

Το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο πλαίσιo του προγράμματος κατάρτισης διοργανώνουν κύκλο σεμιναρίων ειδικά αφιερωμένο στην Τουρκία.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ;

 

Το παρόν άρθρο γράφεται με αφορμή τη δημοσίευση της διετούς έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας που αναλύει τις πιο πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 
Σε περιόδους κρίσης είναι γνωστή η τάση των διανοουμένων, των δημοσιολογούντων και της εκάστοτε κοινής γνώμης να ανατρέχουν στο παρελθόν για να βρουν απαντήσεις στα σύγχρονά τους κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


Ο ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ

 

Για το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα με τον Νίκο Παππά μίλησε ο Κύπριος δικηγόρος ειδικός σε θέματα offshore εταιρειών Αρτέμης Αρτεμίου.

ΤΟ FBI ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ;

 

Μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το FBI κάνει και πάλι την έκπληξη δίνοντας στη δημοσιότητα την έρευνα για την αμφιλεγόμενη  αμνηστία που παραχώρησε ο τότε πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στον επιχειρηματία Μαρκ Ριτς (1934-2013).

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΔΕΣΟΥΝ» ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

 

Καθώς πλησιάζουμε προς τη μετάβαση των δύο ηγετών στην Ελβετία ξεκαθαρίζουν όλο και περισσότεροι οι στοχεύσεις της τουρκικής πλευράς. Αυτό που θα στοχεύει και θα επιδιώξει η τουρκική πλευρά είναι στο Μον Πελεράν να μπουν οι βάσεις για την πραγματοποίηση μιας πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ Η Ν.Δ.

 

Η Ν.Δ. και τα στελέχη της διακινούν δανειακές συμβάσεις κομμάτων! Αυτό αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ύστερα από την ομολογία του πρ. γενικού διευθυντή της ΝΔ Θανάση Σκορδά, ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας.

Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ

 

Σθεναρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές - Στους 3.000-5.000 υπολογίζεται ο αριθμός τους μέσα στην πόλη. Στην τελική του φάση εισέρχεται το σχέδιο ανακατάληψης της ιρακινής πόλης Μοσούλης από τα κυβερνητικά στρατεύματα και τους συμμάχους τους.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που υποστηρίζει η Άνγκελα Μέρκελ έχει γυρίσει "μπούμερανγκ" για την καγκελάριο αφού, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής αστυνομίας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2016, έχουν διαπραχθεί στη χώρα 142.000 εγκλήματα από μετανάστες. 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΚΡΥΦΑ ΤΑΜΕΙΑ;

 

Κλαίει η Κυβέρνηση. Κλαίει ο κος Κατρούγκαλος. Οι συντάξεις κόβονται με μαύρη καρδιά από τους κυβερνώντες. Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν… λένε. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι.Τα τεχνικά κλιμάκια των Δανειστών ‘έπεσαν’ πάνω σε ‘λευκή τρύπα’ 1,1 δις ευρώ στο ΕΤΕΑ, το οποίο εμφανιζόταν με έλλειμμα 400 εκατ!

ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...

 

Την αναστολή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την ανακύκλωση του στρατιωτικού πλουτώνιου, έθεσε σε λειτουργία με νόμο ο Ρώσος πρόεδρος, επικαλούμενος τις εχθρικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη χώρα.