Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 
Αγαπητοί επισκέπται του Ιστοσελίδας μας, Σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Τρίτη στις 11.15 μ.μ. ο Μακαριώτατος θα παραχωρήσει Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης  με πολλούς αποδέκτες στην εκπομπή του Δημοσιογράφου κ. Αλέξη Παπαχελά  «ΙΣΤΟΡΙΕΣ».

Κ.Α &Α
 


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Από αδιέξοδο σε αδιέξοδοΝαυάγιο, όπως αρχικώς προβλεπόταν, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου παρά και τροποποιημένη εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα 4/5.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ "ΚΑΤΑΠΙΑΝ" ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.Νέα απόφαση «βόμβα» από το ΣτΕ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας υποχρεώνει τη διοίκηση σε καταβολή αποζημίωσης σε ιδιοκτήτες γης των οποίων οι περιουσίες περιορίζονται για λόγους που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

 

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα τεθούν στο τραπέζι του Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΛΗΜΑ

 

Ένα βλήμα από άρμα μάχης έπληξε το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στο δυτικό Χαλέπι την Κυριακή, προκαλώντας ζημιές στους επάνω ορόφους ενός κτιρίου το οποίο είναι γνωστό ότι αποτελεί τη βάση του ΟΗΕ στην αμφισβητούμενη συριακή πόλη, δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη χθες.

ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ – ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ «ΟΝΗΣΙΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 2/2016»

 

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στην Αστυνομία. Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Επαρχίας Λεμεσού από τα μαχητικά αεροσκάφη που διασχίζουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου από το πρωί της Δευτέρας (31/10).

ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ»

 

Τη «βαθύτατη ανησυχία» της εξέφρασε η Ουάσινγκτον για την «ενίσχυση της πίεσης» που ασκούν οι τουρκικές αρχές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά και τη σύλληψη του διευθυντή και πολλών δημοσιογράφων και στελεχών της Cumhuriyet.

ΜΕ «ΑΡΩΜΑ» ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

 

Αλλάζει άρδην η δομή της Κυβέρνησης με δύο Προεδρικά Διατάγματα που κρίθηκαν νόμιμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στέλνουν μήνυμα αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα και  «άρωμα» ανασχηματισμού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ-BREXIT ΕΠΟΧΗ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ

 

Παρά τη μυστικότητα με την οποία η Τερέζα Μέι χειρίζεται το θέμα του brexit, με ποιους όρους δηλαδή θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις, πρόσφατες κινήσεις της αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως σκέφτεται να κινηθεί μελλοντικά.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΠΑΡΟΖΟ ΑΠΟ ΤΗΝ GOLDMAN SACHS

 

Η λέξη φιλότιμο είναι ελληνική. Δεν μεταφράζεται στα “φράγκικα”. Ούτε η τσίπα. Συνεπώς τι να πεις στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών που διαπίστωσαν ότι δεν τρέχει και τίποτα που ο Μπαρόζο προσλήφθηκε από την Goldman Sachs!

ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ

 

Στην αναντιστοιχία που παρατηρείται ανάμεσα στα έσοδα και στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα εστιάζει, μεταξύ άλλων, στο μηνιαίο του δελτίο το ερευνητικό ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, Sete Intelligence.

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε την Κυριακή άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος των συνόρων του με τη Συρία στην περιοχή της τουρκικής πόλης Γκαζιαντέπ.