Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 
Αγαπητοί επισκέπται του Ιστοσελίδας μας,Σας πληροφορούμε ότι αύριο Τρίτη στις 11.15 μ.μ. ο Μακαριώτατος θα παραχωρήσει Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης  με πολλούς αποδέκτες στην εκπομπή του Δημοσιογράφου κ. Αλέξη Παπαχελά  «ΙΣΤΟΡΙΕΣ».

Κ.Α &Α
 


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
 Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Στη Διάσκεψη των Προέδρων η υποψηφιότητα Πολύδωρα.Συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα, η διαδικασία συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στη Βουλή και συγκεκριμένα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μόνη λύση είναι οι εκλογές, προκειμένου να ξεφύγει η χώρα από το αδιέξοδο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TO PLAN B ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

 

Την προσωρινή επιστροφή στη δραχμή και την άνευ όρων διαγραφή του δημόσιου χρέους, προκρίνει ως τη μοναδική βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, ο διευθυντής του τμήματος Εξωτερικής Οικονομίας του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo, Γκάμπριελ Φέλμπερμάιερ, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ (26/10).

ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Στην επίλυση μιας μακράς διένεξης, όπως είναι το Κυπριακό, τα θέματα ασφαλείας είναι τα πλέον καθοριστικά για την βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα της όποιας λύσης.

Η «ΑΝΕΜΙΑΙΑ» ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Ανεμιαία (ανεμιαίο = περιέχει μόνον αέρα), πρέπει να ονομάζονται τα δόγματα που καταβιβρώσκουν τους κοινωνικούς, πολιτικούς θεσμούς και τις κοινωνίες. Η ορολογία είναι αρχαϊκή, ανήκει στον σοφιστή Γοργία (Λεοντίνοι Σικελίας, 483 – Λάρισα 375 π.χ.) ο οποίος υπεστήριζε τον απόλυτο γνωσιολογικό μηδενισμό σύμφωνα με τον οποίον «δεν υπάρχει τίποτα».

19 ΣΠΙΤΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

 

Αντιδρά το ΥΠ.ΕΞ. Την άμεση ακύρωση της κατεδάφισης σπιτιών που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς στη Χειμάρρα και τη διενέργεια ουσιαστικών διαβουλεύσεων με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της πόλης, ζητά το υπουργείο Εξωτερικών από τις αλβανικές αρχές.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σενάριο εμφυλίου πολέμου και ουσιαστικά τριχοτόμησης της Τουρκίας αναφέρει ο αμφιλεγόμενος Ισραηλινός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Ισραέλ Σαμίρ, σε άρθρο του στο The Unz Review. Οι Αμερικανοί είναι ανάστατοι με τη συμπεριφορά του Ερντογάν προς τους Κούρδους της Συρίας, γράφει ο Σαμίρ.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

 

Στη συνεδρίαση της επιτροπής της γερμανικής Βουλής στις 9 Νοεμβρίου θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα σενάρια που είναι στο τραπέζι για το ελληνικό χρέος. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει ασυζητητί το αίτημα για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. 

ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΣΡ ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκε εμφανής αλλαγή κλίματος στο θέμα της συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την Κυβέρνηση έτοιμη να αλλάξει το νόμο Παππά πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων και τη Νέα Δημοκρατία πρόθυμη να συμμετέχει στη διαδικασία με καλή πίστη, αν αποσυρθούν τα άρθρα 2 και 2Α του επίμαχου νόμου. 

ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Η ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ «ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΧΑΡΑ»

 

Αν η άνοδος της θερμοκρασίας έως το τέλος του αιώνα ξεπεράσει τον ενάμιση βαθμό Κελσίου, το βέλτιστο όριο που έχει θέσει η διεθνής Συμφωνία του Παρισιού, πολλά εδάφη γύρω από τη Μεσόγειο θα μετατραπούν σε έρημο, προειδοποιεί γαλλική μελέτη στο Science.