Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ 14 ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

 

Δεκατέσσερα ανοιχτά μέτωπα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών προκύπτουν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση και τα οποία παραπέμπονται για περαιτέρω συζήτηση και εξειδίκευση στα τεχνικά κλιμάκια.

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ;

 

Ο Βύρων Πολύδωρας θα προταθεί για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ! Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και από τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ έως πρόσφατα αποτελεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία του ΕΣΡ.

ΠΟΙΟ ΤΟ “ΚΑΥΤΟ” ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ;

 

Το πρόσφατο κύμα Αμερικανών αξιωματούχων που έχουν σχέση με την άμυνα στις Σκανδιναβικές χώρες αποδεικνύει την ανησυχία της Αμερικής για πιθανή τριβή στη Βόρεια Ευρώπη αλλά και τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να ενισχύσει τις πολιτικές άμυνας και αποτροπής συγκρούσεων στην περιοχή.

ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Προφανώς η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο είναι ένα λειτουργικό κράτος, και ιδιαίτερα για οποιοδήποτε κράτος – μέλος της ΕΕ (η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια).

ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ NATO ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Τουρκία επιθυμεί να τερματισθεί «έως τα τέλη του έτους» η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία έχει ως στόχο την καταδίωξη των δικτύων που προωθούν μετανάστες στην Ευρώπη, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, εκτιμώντας πως οι στόχοι της αποστολής έχουν πλέον επιτευχθεί.

ΥΠΕΚΥΨΕ Η ΓΑΛΛΟΦΩΝΗ ΒΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ε.Ε. – ΚΑΝΑΔΑ

 

Το περιφερειακό Κοινοβούλιο της γαλλόφωνης Βαλονίας ψήφισε  υπέρ της συμφωνίας εμπορίου ΕΕ-Καναδά, λύνοντας το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί μετά τις αντιδράσεις εναντίον της που κινδύνευαν να βυθίσουν τη συμφωνία στο σύνολό της.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΗΠΑ...

 

Τελικά οι αποκαλύψεις γύρω από το θέμα του  ανεφοδιασμού του ρωσικού αεροπλανοφόρου ΄Ναύαρχος Κουζνέτσωφ’ αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα και εξηγούν τον τρόμο του ΝΑΤΟ.

ΕΣΡ/ «ΝΤΕΡΜΠΙ» ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Στη Βουλή θα μεταφερθεί από τη Δευτέρα η αντιπαράθεση για το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, με την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία να ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με τις προτάσεις που έχουν να καταθέσουν.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Ο ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Ενισχύεται και η επιχείρηση SOPHIA Γ. Στόλτενμπεργκ: "Η συνεργασία ΝΑΤΟ - Ελλάδας - Τουρκίας μείωσε τις προσφυγικές ροές" * Π. Καμμένος: "Επιτυχής στήριξη της ελληνικής θέσης".

DIE LINKE: Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ

 

«O κ. Γκάμπριελ θα μπορούσε να είναι την επόμενη βδομάδα καγκελάριος εάν θα το ήθελε ο ίδιος και το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD)» δηλώνει ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Ντίτμαρ Μπαρτς, προτείνοντας - σε απόσταση μικρότερη του ενός έτους από τις βουλευτικές εκλογές - τη συγκρότηση συνασπισμού Αριστεράς, Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.