Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 
Η αρχή της ιστορίας της σημαίας ανάγεται στην Αρχαιότητα. Έτσι, πολύ πριν από τον 6o αιώνα π.Χ., διάφοροι ανατολικοί λαοί (Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Πέρσες, Χετταίοι κ.ά) χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου διάφορα σύμβολα που συνήθως είχαν θεία προέλευση, τα οποία μεταβλήθηκαν σε εμβλήματα (π.χ. η Κιβωτός των Ιουδαίων, ο αετός ή ο λευκός ίππος των Περσών κ.ά). Διαβάστε την συνέχεια εδώ...

 


ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

28η Οκτωβρίου 1940
28η Οκτωβρίου: Μία ημέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι. Μία ημέρα, που άραγε η νεολαία γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που την εορτάζουμε;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Γενικό ξεσηκωμό έχει προκαλέσει η επικείμενη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά, με Έλληνες πολίτες να διαμαρτύρονται σήμερα με αφορμή την αυριανή σύνοδο. 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ;

 

Την δικιά του «μικρή» ή «μικροπολιτική επανάσταση» κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης, στέλνοντας τελεσίγραφο στον Πρωθυπουργό, ότι ή θα παραμείνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως έχει ή θα παραμείνει απλός βουλευτής.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

 

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό η βρετανική εφημερίδα «Financial Times», επισημαίνοντας ότι οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί θα προσέλθουν στην Ελβετία με χάρτες και προτάσεις για τη συζήτηση του εδαφικού.

ΖΗΤΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 38 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ 3 ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

 

38 ευρωβουλευτές από 3 πολιτικές παρατάξεις υπογράφουν έκκληση προς τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Είναι προφανές, ότι αυτή η έκκληση δεν αλλάζει τις ισορροπίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

 

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημάνει και την παράλληλη αποχώρησή της από την κοινή ευρωπαϊκή αγορά, δήλωσε υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης, μιλώντας στο τοπικό σκωτσέζικο κοινοβούλιο.