Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τις άδειες.Σήμερα το απόγευμα θα λάβει χώρα νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Στη συνεδρίαση ελέγχεται η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

ΤΗΣ WEB TV Η ΩΡΑ

 

Οι νέες μορφές επικοινωνίας, αλλά και κατανάλωσης νέων ειδήσεων και μηνυμάτων, με όχημα την διαδικτυακή τηλεόραση, θα ανατρέψουν και στην Ελλάδα το συνολικό τηλεοπτικό πεδίο…

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ TO NATO

 

Στον απόηχο της διέλευσης του ρωσικού αεροπλανοφόρου κατά μήκος των ευρωπαϊκών ακτών με προορισμό τη Συρία, σε μία επίδειξη δύναμης της Μόσχας, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο ανασχηματισμός: Θα είναι μία από τα ίδια ή θα τολμήσει ρήξη ο Τσίπρας;

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 15-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Στις 15 και 16 Νοεμβρίου στην Αθήνα o Πρόεδρος των ΗΠΑ!-Συναντήσεις με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

«Όταν το σύστημα εγγύησης και ασφάλειας εφαρμόστηκε στην Κύπρο το 1960, ο κόσμος ήταν διαφορετικός απ’ ό,τι είναι σήμερα», τονίζει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Μαρκ Ερό (Jean-Marc Ayrault), ο οποίος, το απόγευμα, θα έχει στη Λευκωσία συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και θα συναντηθεί στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. 

Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Με τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ να είναι τεταμένες, οι ρωσικές αρχές αναβάθμισαν τα μέτρα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, βγάζοντας από το συρτάρι σχέδια της σοβιετικής εποχής και βελτιώνοντας καταφύγια στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ;

 

Τη βάση του ΝΑΤΟ στα Χανιά επισκέφθηκε ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Παγιέτ, και σε δηλώσεις του υπονόησε ότι η Σούδα ότι θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στις συγκρούσεις με τη Ρωσία.

EΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΡΑΧΟΙ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

 

Αναγνωρίζοντας «τις δυσκολίες που συνεπάγεται μία κυβέρνηση μειοψηφίας» παρέλαβε ο Μαριάνο Ραχόι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας αφότου εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής διά της αποχής των Σοσιαλιστών.

ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ISIS

 

Τουλάχιστον τρεις βαριά οπλισμένοι  άνδρες εξαπέλυσαν μια πολύωρη επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αστυνομική σχολή στην Κουέτα, στο νοτιοανατολικό Πακιστάν, σκοτώνοντας 61 ανθρώπους και σπέρνοντας τον τρόμο.