Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:
1).Νέο ραντεβού την Τετάρτη για το ΣτΕ. Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε τελικά χθες η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Νέο ραντεβού δίνεται για την Τετάρτη το απόγευμα.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΦΤΩΧΕΙΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!

 

Δραματική η κατάσταση- Μαρτυρίες που σοκάρουν. Η πρόσφατη ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat, για την φτώχεια στην Ελλάδα, έρχεται να επιβεβαιώσει και επισήμως την τραγική κατάσταση που βιώνουν εκατομμύρια συμπολίτες μας.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

 

Μπορεί από χθες Δευτέρα με την απόφαση του EuroWorking Group η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου να αποτελεί και τυπικά παρελθόν, ωστόσο η δεύτερη αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη φαίνεται να έχει αρκετό μέλλον και πολλές παγίδες.

ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ

 

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την πιο κρίσιμη περίοδο των εσωκομματικών εξελίξεων στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μετά την ιδιοποίηση του κόμματος από τον κ. Τσίπρα στο πρόσφατο συνέδριο του με την σταλινικού τύπου ψηφοφορία που επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία του, λειτούργει πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Προσφυγόπουλα από τη Συρία εργάζονται σε εργοστάσια στην Τουρκία που φτιάχνουν ρούχα για τη βρετανική εταιρία λιανικής Marks & Spencer και για το διαδικτυακό κατάστημα ASOS, σύμφωνα με έρευνα της εκπομπής του BBC, Panorama.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Μια τελείως ασυνήθιστη εκ βαθέων συζήτηση με λίγους δημοσιογράφους, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Ελλάδα στη Μόσχα, για την εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, είχε τη νύχτα της Δευτέρας ο Πόντιος επιχειρηματίας, εκ των υπερθεματιστών που προχωρούν με τη διαδικασία τηλεοπτικής άδειας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Το Brexit μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον επόμενο χρόνο, αλλά δεν είναι το μόνο, γράφει το Politico. Η αναστάτωση στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επισκιάσει μία ακόμη δραματική αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, την πιθανότητα να μην είναι υποψήφια για την τέταρτη θητεία της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΟΥΡΔΙΣΣΑ ΗΓΕΤΗΣ

 

Η Κούρδισσα ηγέτης Χατσέρ Ζάγρος σε δηλώσεις της στο κουρδικό πρακτορείο ANF, αναφερόμενη στις επιθέσεις που εξαπέλυσε και συνεχίζει να πραγματοποιεί το τουρκικό κράτος στη βορειοδυτική Συρία ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), είπε ότι πλέον η Μέση Ανατολή βιώνει μια ιστορική εποχή και δίχως να «μετράει» τις λέξεις της είπε:

ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα τη Χαμάς ότι ο επόμενος πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι «ο τελευταίος», διότι το Ισραήλ θα «αφανίσει» το ισλαμιστικό κίνημα.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ 140.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

Περισσότεροι από 140.000 φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν πιστώσει στον τραπεζικό λογαριασμό της εφορίας 8,73 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από αυτά που όφειλαν, εμφανίζονται από το περασμένο Σάββατο να έχουν εξοφλήσει αντίστοιχες βεβαιωμένες οφειλές.

170.000 ΜΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Από την αρχή του πολέμου στη Συρία έχουν γεννηθεί στην Τουρκία 170.000 μωρά Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με επίσημη έκθεση των τουρκικών Αρχών. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι στα 3 εκ. προσφύγων που φιλοξενεί η Τουρκία τα 2.736.000 είναι Σύροι υπήκοοι. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Σύρων προσφύγων σημειώνεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζουν 400.000.