Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

H ATZENTA ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Τα δημοσιονομικά του σήμερα, τα εργασιακά του χθες Τα δημοσιονομικά θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Τα χρόνια της λεγόμενης κρίσης (διαφωνώ με τον όρο διαχρονικά) σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, δεν κερδίζει απλώς ένα κόμμα. Δεν είναι μια ακόμα διαδοχή στην εξουσία σε μια σειρά πολλών παρόμοιων, των από 'δω ή των από 'κει. Κι εξηγούμαι.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΙΝΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ

 

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ινδίας - Πακιστάν είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Πακιστανών πολιτών και ενός Ινδού στρατιώτη, δήλωσαν αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων και των δύο χωρών, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στα δύο, εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα, κράτη.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ «»: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 11 ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΔ ;

 

Βουβή, αλλά μάλλον οριστική αποχώρηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, παγίωση της διαφοράς υπέρ της Ν.Δ.

ΤΟΥ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ» Η ΛΑΙΛΑΠΑ!

 

Ένα φάντασμα πλανιέται χρόνια τώρα πάνω από την χώρα μας, τα τελευταία στην Ευρώπη και την Αμερική και τώρα λόγω παγκοσμιοποίησης σχεδόν παντού. Είναι το φάντασμα του «λαϊκισμού», που όλοι ξορκίζουν, αλλά οι περισσότεροι τον κρυφο-λατρεύουν και τον κρυφο-διακονούν.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Άρθρο του οικονομολόγου Desmond Lachman, πρώην στελέχους του ΔΝΤ, στην ιστοσελίδα του American Enterprise Institute, κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την επενέργεια που θα έχουν τα γερμανικά πλεονάσματα στην παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Στην τουρκική Εθνοσυνέλευση φέρνει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης για τη μετάβαση σε προεδρικό σύστημα που μεταφράζεται σε ανάδειξη -και με τη βούλα- του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε απόλυτο κυρίαρχο.

Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΖΟΥΓΚΛΑΣ» ΤΟΥ ΚΑΛΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

 

Οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής που βρίσκονται στο Καλαί της Γαλλίας εκφράζουν την ανησυχία τους εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο εκκένωσης του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών.

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ»

 

«Ο τουρκικός στρατός εισβολής και οι σχετιζόμενες με αυτόν συμμορίες άρχισαν να πραγματοποιούν όλο και πιο έντονες επιθέσεις στις δυνάμεις μας αφού απελευθέρωσαν χωριά στα βόρεια του Χαλεπιού από την κατοχή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει η συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οργάνωση Στρατός Επαναστατών (Τζαΐς Αλ Θουγάρ) σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ TO ΕΔΑΦΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΣΗ

 

Την άμεση σύνδεση του εδαφικού με το περιουσιακό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενόψει της διαπραγμάτευσης για το εδαφικό με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε: «ένα από τα σημαντικότερα των θεμάτων είναι το εδαφικό, που έχει απόλυτη σχέση και με το περιουσιακό».

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

«Η Ευρώπη πρέπει να διαλέξει: ή θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε το έλλειμμα μας ή θα μας αναγκάσει να ακολουθήσουμε το «Ουγγρικό μοντέλο» που θα σημάνει καταστροφή για την Ένωση» διαμήνυσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, αναφερόμενος στις αυξημένες κρατικές δαπάνες λόγω του πρόσφατου σεισμού, αλλά και του προσφυγικού.