Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Οι επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες.Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη από χθες βράδυ στις Βρυξέλλες προκειμένου πριν τη Σύνοδο Κορυφής (που γίνεται σήμερα και την Παρασκευή) να «πάρει γεύση» για τις θέσεις των ηγετών της Ευρώπης αναφορικά με το δημόσιο χρέος.

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

 

H ελληνική (πνευματική) χρεοκοπία και τα Θρησκευτικά. Από την ηθική έκπτωση στην οικονομική χρεοκοπία: Ο φαύλος κύκλος της καταστροφής Όπως εκρέει από το Σύνταγμα της Ελλάδας που συντάσσεται "εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος"[1], οι Εγκύκλιοι που διατυπώνονται μετά από μία Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας θεωρούνται αυτόματα και Εγκύκλιοι της Δημοκρατίας της Ελλάδας[2].

ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

 

Τα τελευταία χρόνια, ο πολιτικός και οικονομικός φιλελευθερισμός έχει ως αναγκαίο συμπλήρωμά του τον πολιτισμικό φιλελευθερισμό. Νεοφιλελεύθερη Δεξιά και εθνομηδενιστική/πολυπολιτισμική Αριστερά αποτελούν τα δίδυμα αδελφάκια της παγκόσμιας «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ

 

«Ταχύτερη του αναμενομένου» η προέλαση των ιρακινών δυνάμεων στην επιχείρηση κατά της Μοσούλης. Ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χαϊντέρ αλ Αμπαντί, δήλωσε σήμερα Πέμπτη πως οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν προς τη Μοσούλη, προπύργιο του ISIS, και πως ο συντονισμός ανάμεσα στις σιιτικές πολιτοφυλακές και τους Κούρδους δείχνουν την ενότητα του Ιράκ απέναντι στην οργάνωση.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΜΕΙ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΟΙ 27

 

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι θα ενημερώσει τους υπόλοιπους 27 αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων για το πώς βλέπει η κυβέρνησή της τη διαδικασία εξόδου της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΕ

 

Η  «Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία» (CETA) μεταξύ Καναδά και Ε.Ε., για την οποία το «Βήμα» δημοσίευσε προ ημερών ένα διαφημιστικό πόνημα κάποιας Γκαλίνας Κόλεβ - αφιλοκερδούς προφανώς θαυμάστριας των ευεργετικών προβλέψεων της συμφωνίας - έχει ξεσηκώσει τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις καταδίκης και απόρριψης της στη Γερμανία, στη Βρετανία, στη Γαλλία και στο Βέλγιο, για τις οποίες οι καταναλωτές των ελλαδικών ΜΜΕ δεν διάβασαν ούτε άκουσαν τίποτα.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

 

Νέο τοπίο στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και στον τρόπο και τις διαδικασίες που αυτές θα πτωχεύουν, δημιουργεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση υπό τον τίτλο: «Τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ

 

Κρίσιμες διμερείς συναντήσεις θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, για τις οποίες αναχώρησε χθες, Τετάρτη. Η πρώτη ήταν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, χθες, στις 21:30 (τοπική ώρα).

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Τα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους έχουν δραπετεύσει από τη Μοσούλη, ενώ η πλειονότητα των ξένων μαχητών παραμένει για να υπερασπιστεί την ιρακινή πόλη, ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο διοικητής των χερσαίων επιχειρήσεων του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων με επικεφαλής τις ΗΠΑ, στην μάχη ενάντια στο ΙΚ, Γκάρι Βολέσκι.