Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Παραδεκτές οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών.Oι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Τα μέλη του ΣτΕ θα προχωρήσουν τώρα σε κρίση για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ

 

H επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και των συμμάχων τους για την ανακατάληψη της Μοσούλης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS (Ισλαμικό Κράτος), ενώ οι άμαχοι εγκαταλείπουν την πόλη, εν όψει της αναμενόμενης έναρξης σκληρών συγκρούσεων.

ΤΗΣ CIA ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

 

Περί το 2005 οι ΗΠΑ πήραν τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες τους και κατά κάποιο τρόπο τις ένωσαν.Έτσι λοιπόν ενώ πριν υπήρχε το FBI, η CIA, η NSA κλπ μετά από την ένωση φτιάχτηκε η NIS (National Intelligence Service). Το τιμόνι αυτής της υπηρεσίας (πρακτικά ήταν η CIA ) ανέλαβε ο πρώην πρέσβης Τζον Νεγκροπόντε.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ!

 

Το βάρος που σηκώνει η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις από το προσφυγικό είναι δυσβάσταχτο. Οι αριθμοί μπορεί να αποδεικνύουν το οικονομικό κόστος, αλλά δεν μπορούν να αποτυπώσουν όλες τις άλλες επιπτώσεις.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ Η AΓΚΥΡΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να καταργήσει μέχρι το τέλος του έτους τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκέπτονται την Ευρώπη και να μην επιμένει να αλλάξει η τουρκική νομοθεσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 2017 Η TOTAL ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Για μαύρη προπαγάνδα που εστιάζει τώρα στο υποτιθέμενο κούρεμα των νέων συντάξεων, μιλώντας για κούρεμα δήθεν, μέχρι και 30%, ελλείψει νέων επεισοδίων στην εκστρατεία παραπληροφόρησης για μειώσεις των παλαιών συντάξεων» κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας.

ΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ο Φελάχ Σαλάχ, πολιτικός παρατηρητής από το νότιο Κουρδιστάν (Ιράκ) ανέλυσε τα σχέδια της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΑΦΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό καθώς και η ανάγκη για την επίτευξη ομοφωνίας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ θα αποτελέσουν το πρώτο θέμα της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΡΕΝΤΣΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

«Ψήφο εμπιστοσύνης» από τον Μπαράκ Ομπάμα πήρε ο Ματέο Ρέντσι στον Λευκό Οίκο τόσο ως προς την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη έναντι των πολιτικών λιτότητας, όσο και για το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός.