Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Τι είπε τελικά ο Ερντογάν για τη Δυτική Θράκη. Το δημοψήφισμα που αναστάτωσε ελληνική διπλωματία, κόμματα - και τελικά και το Αθηναϊκό Πρακτορείο - που ΔΕΝ ζήτησε ο Ερντογάν.

ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ

 

Η ρωσική και η συριακή πολεμική αεροπορία σταμάτησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι στις 10.00 εν όψει της εκεχειρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 

Η Τρίτη και κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, με δύο απουσίες δικαστών.Σήμερα το απόγευμα (στις 5 μμ) αναμένεται να ξεκινήσει η τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την γνωστή υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ

 

Ώρα για μια νέα εθνική στρατηγική. Η Τουρκία θέτει θέμα για Αιγαίο και Θράκη! Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Τουρκία: το "μακρύ χέρι" του Ισλαμικού Κράτους.Η Τουρκία στη Συρία βοηθάει το Ισλαμικό Κράτος. Σαλίχ Μουσλίμ: «Η Τουρκία υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και δεν πρόκειται ποτέ να το πολεμήσει» «Οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Συρία για να βοηθήσουν το Ισλαμικό Κράτος» λέει ο Σαλίχ Μουσλίμ, πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) που κυβερνά τη Ροτζάβα, το ντε φάκτο αυτόνομο κράτος που ίδρυσαν οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι Έλληνες έχουν καταστραφεί από το Ισλάμ, από τη γενοκτονία του εικοστού αιώνα στην Τουρκία και την πιο πρόσφατη τουρκική κατοχή στην Κύπρο…. Οι πρόσφυγες είναι επικίνδυνοι είναι δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα αναφέρει σε ειδική ανάλυση του το Gatestone Institute το οποίο προσεγγίζει το όλο ζήτημα με ρεαλιστικό τρόπο.

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η TTIP;

 

Έπειτα από την κατάρρευση των γύρων διαπραγματεύσεων της Ντόχα (2001-2008), που έλαβαν χώρα υπό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) και είχαν ως στόχο τον περιορισμό των εμποδίων στο παγκόσμιο εμπόριο και τις επενδύσεις, οι οντότητες που παρέμειναν προσηλωμένες στο στόχο αυτό αποφάσισαν την έναρξη διμερών ή πολυμερών διαπραγματεύσεων με στόχο τη σύναψη συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου και επενδύσεων, που θα περιόριζαν τα εμπόδια στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ

 

Ο Χανς Βέρνερ Ζιν καταφέρεται εναντίον της θεσμοθετημένης χορήγησης δανείων, ωστόσο  υποστηρίζει ότι τα πακέτα στήριξης διευκόλυναν πέρσι τους Τσίπρα και Βαρουφάκη και έτσι δε χρειάστηκε να τα βάλουν με τις τράπεζες.

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


 

Παρότι η Washington δαπανά εκατομμύρια δολάρια σε αμερικανική στρατιωτική υποδομή και προμήθειες όπλων στις ταραχώδεις χώρες της Αφρικής, η συγκεκριμένη ήπειρος δεν καθίσταται ασφαλέστερη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

 

Σημαντικές ανατροπές στη φορολογία, με επώδυνα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε λάθος του κρατικού πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποδίδονται τα λεγόμενα του Ταγίπ Ερντογάν για δημοψήφισμα στη Θράκη. Σε διορθωτική του δήλωση το πρακτορείο ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν μίλησε για δημοψήφισμα στην Δυτική Θράκη. «Τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο, εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ. Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο» αναφέρει το τηλεγράφημα.

Η ΕΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

«Ενδεχομένως να συνιστούν εγκλήματα πολέμου», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Βρυξέλλες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές της συριακής και της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στον ανταρτοκρατούμενο τομέα του Χαλεπιού, σημειώνοντας πως ιδιαίτερα η Μόσχα στοχεύει σκοπίμως νοσοκομεία και ιατρικό προσωπικό.

ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ «ΧΑΡΙΣΕ» Η UNESCO

 

Το Ισραήλ αποφάσισε να διαρρήξει τους δεσμούς του με την UNESCO, μετά την υιοθέτηση, την Πέμπτη, ψηφίσματος σχετικού με τα Ιεροσόλυμα το οποίο χαρακτηρίζεται «αντιισραηλινό».

ΑΠΙΘΑΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2017

 

Αν και η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος έχει σημειώσει πρόοδο, οι καθυστερήσεις από την ελληνική κυβέρνηση καταδεικνύουν την πολύ χαμηλή ιδιοκτησία του προγράμματος, τονίζει η Citigroup σε σχετικό report, υπογραμμίζοντας ότι το ρίσκο εφαρμογής του προγράμματος παραμένει υψηλό.

ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕ ΠΟΣΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Διευκρινίσεις με παραδοχή λάθους, για τον αριθμό των εποίκων που αναμένεται να παραμείνουν στη Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού, έκανε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.