Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Στην Αθήνα και πάλι οι θεσμοί για τη δεύτερη αξιολόγηση. Στην Αθήνα φτάνουν σήμερα Δευτέρα οι θεσμοί προκειμένου την Τρίτη να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την δεύτερη αξιολόγηση. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου φέρεται να έχει αναβάλει το ταξίδι της, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση.

«Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ» ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΤΕΡ ΝΤΟΙΛ

 

Ο Πίτερ Ντόιλ μετράει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1992-2012). Προτού στείλει την επιστολή παραίτησής του το 2012, κατηγορώντας το Ταμείο για «ανεπάρκεια» και ανικανότητα να προειδοποιήσει τις αρχές για την κρίση στην ευρωζώνη.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

 

φτασε σέ λα τά σχολεα τς χώρας πό τό πουργεο Παιδείας μέ μερομηνία 10-10-2016 καί μέ πογραφή το γ.γ. Ι.Δ. Παντ μιά “νακοίνωση γιά τήν κπαίδευση τν προσφύγων”.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΣΕΙΣ ΟΛΑΝΤ ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ

 

Προεδρική λογοδιάρροια το συνεχές small talk με δημοσιογράφους για τα βιβλία του; Στην πλειονότητά τους οι Γάλλοι, ακόμη και από το πολιτικό του χώρο, το θεωρούν αδικαιολόγητο για έναν πρόεδρο τη ροπή προς τη πολυλογία.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

 

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνει περήφανη που στέκεται δίπλα στους συμμάχους της, αφότου ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακοίνωσε την έναρξη μιας επιχείρησης για την ανάκτηση της Μοσούλης, πρωτεύουσας του λεγόμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΠΡΟΓΙΑΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησαν έναν πόλεμο που δεν λέει το όνομά του κατά της Συρίας, του Ιράν και της Ρωσίας, εκείνο των «οικονομικών κυρώσεων». 

ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Ξεκίνημα νέων γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ ετοιμάζει η γαλλική TOTAL. Η δραστηριοποίηση διεθνών ενεργειακών κολοσσών στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να θεωρείται δεδομένη παρά τις τουρκικές απειλές.

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕ 100 ΧΩΡΕΣ

 

Σε ένα ανελέητο εισπρακτικό σαφάρι, στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ακόμα και με ελέγχους στο εξωτερικό, ετοιμάζεται να επιδοθεί το υπουργείο Οικονομικών. Μέσω της ενεργοποίησης της πλατφόρμας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης .

40 ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ «ΠΕΡΝΑ» ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Βρετανοί κομάντος βρίσκονται στην Τυνησία για να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας στη φύλαξη των συνόρων τους με τη Λιβύη, από όπου πηγαινοέρχονται τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Στον χάρτη που αναρτούμε βλέπετε πώς έχουν παραταχθεί οι δυνάμεις του Ιράκ πριν επιτεθούν στη Μοσούλη, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

ΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υπέρμαχος των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζήτησε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να αναλάβει τον έλεγχο της τήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη και όχι πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.