Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΩΖΑΝΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Οι συνομιλίες για τη συριακή κρίση τις οποίες συγκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στη Λωζάννη ολοκληρώθηκαν χθες (15/10) χωρίς να συμφωνηθεί μια κοινή στρατηγική με τη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος διανύει την έκτη του χρονιά.

ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του, από τη Γκόα της Ινδίας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πράξουν το καλύτερο, προκειμένου ν' αποφευχθούν απώλειες μεταξύ των αμάχων, για την ανακατάληψη της Μοσούλης στο Ιράκ.

ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ

 

Έπεσαν φυλλάδια το βράδυ στη Μοσούλη: «Η μάχη αρχίζει – μείνετε σπίτια σας».Οι Ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις που θα λάβουν μέρος στην πολιορκία της Μοσούλης, στο βορειοδυτικό Ιράκ, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος από τον Ιούνιο του 2014, ολοκληρώνουν τη συγκέντρωσή τους στις θέσεις μάχης τους για να εξαπολύσουν την επίθεση προς την πόλη.

HΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ISIS ΛΕΕΙ Ο ΜΑΣΟΥΝΤ ΜΠΑΡΖΑΝΙ

 

Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, αυτόνομης οντότητας εντός του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί δήλωσε ότι είναι καιρός να αρχίσει η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προετοιμασίες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Απίστευτη ίντριγκα Σόιμπλε κατά Γιούνκερ και Κομισιόν και σε βάρος της Ελλάδας. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών βλέποντας ότι πλέον χάνει έστω και με αργούς ρυθμούς την στήριξη των άλλων ευρωπαίων σε ότι έχει να κάνει με την σκληρή πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει.

ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ

 

Σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο επιμένει η Τουρκία, καθώς με επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία δημοσιεύτηκε και ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών στις 30 Σεπτεμβρίου (Α/71/421), δηλώνει ότι έχει «απαράγραπτα» δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα δυτικά των ακτών της Κύπρου, έξω από τα στενά όρια των χωρικών υδάτων της.

5 ΣΤΑ 6 ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ UNICEF

 

Πέντε στα έξι παιδιά κάτω των δύο ετών δεν τρέφονται με αρκετές θρεπτικές τροφές για την ηλικία τους, στερούμενα έτσι την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται στην πιο κρίσιμη στιγμή της φυσικής και γνωστικής ανάπτυξής τους, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της UNICEF, με αφορμή την 16η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 2016.

1,5 ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2020

 

Άκρως ανησυχητικά είναι τα νέα που έρχονται από την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Οι εξαγωγές στη χώρα μειώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά 10%.