Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

Με μεγάλη θητεία στα κοινά και έχοντας διατελέσει πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, την εποχή που ο οργανισμός είχε δυναμική παρουσία στα τεκταινόμενα του Ελληνισμού της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΛΟΥ

 

Είναι αλήθεια πως η Τουρκία βρίσκεται ακόμα στην αναζήτηση του περιφερειακού της ρόλου, ενώ η ιστορική της αφήγηση, περνάει μέσα από μία ημι-μόνιμη εσωτερική κρίση.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

 

Άτακτη κυβερνητική υποχώρηση μετά το σάλο από την νυχτερινή τροπολογία Παππά: Ποια η «επόμενη» ημέρα. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την τροπολογία Παππά με την οποία θα έπεφτε μαύρο στα κανάλια 5 ημέρες μετά την υπογραφή της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και την δημοσίευση στο ΦΕΚ, η κυβέρνηση έκανε πίσω και την απέσυρε εκτάκτως αργά το βράδυ της Παρασκευής.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ UNESCO ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 

Την μήνιν της ισραηλινής κυβέρνησης έχει προκαλέσει προκαταρκτικό ψήφισμα της Unesco, στο οποίο το Ισραήλ αναφέρεται επανειλημμένως ως «δύναμη κατοχής» και καταδικάζεται επειδή εμποδίζει την πρόσβαση των μουσουλμάνων στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ. Ισραηλινοί πολιτικοί, με προεξάρχοντα τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτηρίζουν το ψήφισμα «αντιισραηλινό» και «άτοπο».

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

 

Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι ο γενικός σκοπός της Ιστορίας είναι η ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης και ιστορικής συνείδησης. Ο κοινά αποδεκτός σκοπός της μελέτης της Ιστορίας που αφορά τη γνώση του παρελθόντος για την κατανόηση του παρόντος και το σχεδιασμό του μέλλοντος, υφίσταται ως βασική ιδέα για τον προσδιορισμό της ιστορικής συνείδησης και ιστορικής σκέψης.

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΛΕΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε ότι η τοπική κοινωνία στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αντιδρούν και δεν επιθυμούν πρόσφυγες να παραμείνουν στην επικράτειά τους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να αντιληφθούμε την κατάσταση είναι και η Λετονία.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), απάντησε στην ανοιχτή επιστολή των 36 ευρωβουλευτών που ζητούν ταχεία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

ΚΑΘΑΡΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΜΟΣΧΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Την πληροφορία ότι οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας, Βλάντιμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν για πιθανή προμήθεια ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο.

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

 

Τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της μεταποίησης συνολικού προϋπολογισμού 234 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρας Τζάκρη, και πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2017. Τα κύρια χαρακτηριστικά των νέων προγραμμάτων έχουν ως εξής:

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ Η DEUTSCHE BANK;

 

Η βυθιζόμενη Deutsche Bank φαίνεται ότι δεν σωθεί από το Κατάρ. Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, που έχει το 10% της τράπεζας και εξέταζε να αυξήσει το μερίδιό της μέχρι και το 25%, όπως γράφτηκε πριν μια εβδομάδα, φαίνεται ότι κάνει πίσω εκφράζοντας επιφυλάξεις, όπως διαβάζουμε στη βρετανική Express.