Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Σήμερα αποφασίζει το ΣτΕ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Πληροφορίες θέλουν την εισήγηση να είναι αρνητική.Αρνητική φέρεται να είναι η εισήγηση του ΣτΕ στις ενστάσεις των τηλεοπτικών σταθμών αναφορικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα - Παρών και ο σύμβουλος Καρανίκας - Ο... Οδηγητής, τα πηγαδάκια, οι αγκαλιές και οι... selfies Το χαλαρό κλίμα που επικρατούσε προ της έναρξης του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ διατάραξαν για λίγα λεπτά οι νεαροί - εκπρόσωποι της γενιάς των «400 ευρώ» που προσπέρασαν τα μέτρα ασφαλείας και μπήκαν στο χώρο του συνεδρίου, φωνάζοντας συνθήματα. Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ ΕΔΩ....
 


Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

 

Το προσδόκιμο ζωής των ανδρών στη Ρωσία κατρακύλησε τη δεκαετία του '90 μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Πολλοί το απέδωσαν στην κατανάλωση βότκας. Αλλά και τα ποσοστά θνησιμότητας των λευκών αμερικανών εργατών αυξάνονται. Και πολλοί το αποδίδουν στην επιδημία οπιοειδών.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ

 

Τα τελευταία χρόνια η άνοδος της δημαγωγίας έχει αυξηθεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο έχοντας πάρει τη μορφή εθνικιστικών κινημάτων, αντίθεσης στην παγκοσμιοποίηση και ίσως και κάτι πιο δυσοίωνο, την άνοδο συγκεκαλυμμένων απειλών κατά των μειοψηφιών.

ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ο ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικύρωσε μια συμφωνία μεταξύ της Δαμασκού και της Μόσχας «για την επ αόριστο ανάπτυξη» ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χμέιμιμ στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

 

Όσοι έχουν μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία θα πληρώσουν τη διαφορά που θα προκύψει απ’ τις ελαφρύνσεις που σχεδιάζονται στον ΕΝΦΙΑ για τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν μικρή ακίνητη περιουσία.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

Ο Τουρκοκύπριος Μουσταφά Ακιντζί, επικεφαλής του ψευδοκράτους  αποκλείει το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός αμερικανικού σχεδίου λύσης για το Κυπριακό. Σύμφωνα με το ΑΠΕ , συγκρίνει την υφιστάμενη διαδικασία λύσης και συνομιλιών με την περίοδο του Σχεδίου Ανάν και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σήμερα οι δυο πλευρές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες, καθώς δεν υπάρχει ένας μηχανισμός διαιτησίας.

ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επέβαλε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων στη Μοσούλη χθες από τις 20.00 μέχρι τις 05.00 τα ξημερώματα.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΗ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

 

Μπορεί το διαδίκτυο και οι εφημερίδες να έχουν πλημμυρίσει από τα ρεπορτάζ για το πλάνο του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει αμέσως μετά το Συνέδριο σε ανασχηματισμό, ακόμα και τη 17η Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας, ωστόσο η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη από ότι περιγράφεται.

ΜΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΣΡ

 

Σε χοντρό «άδειασμα» της επίσημης γραμμής της ηγεσίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα του ΕΣΡ προχωρά ο Αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Realfm ανέφερε πως «δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ».

XΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ελαφρύνσεις με μειώσεις του ΕΝΦΙΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και κυρίως σε όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για το 2017.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ TO ΙΡΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

 

Το Ιράν είναι έτοιμο να αυξήσει τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Τουρκία και να παραδίδει αέριο στην Ευρώπη διαμέσου της τουρκικής επικράτειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ιρανικής Εθνικής Επιχείρησης Αερίου (NIGC) Ματζίντ Μπουτζαρζαντέχ.