Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αρχίζει το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλία Τσίπρα Με εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αρχίζουν σήμερα Πέμπτη οι εργασίες του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Σε συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την αλλαγή του πολιτεύματος και την μετάβαση σε προεδρικό σύστημα οδηγεί την Τουρκία, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ»

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «πολιτική ρητορεία» τις κατηγορίες ότι εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, σε μια συνέντευξη που μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

 

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας ξεκινούν οι εργασίες για την δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.

ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΠΕΡΙ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ» ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ AΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

 

Αντιδράσεις προκάλεσαν στη Λευκωσία οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, περί τελευταίας ευκαιρίας στο Κυπριακό. Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή είναι η στιγμή επανένωσης» της Κύπρου και πως «αν αυτή χαθεί δεν θα υπάρξει άλλη», προσθέτοντας πως η σημερινή γενιά «πρέπει να λύσει αυτό που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες».

ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟ… ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

 

Σε διμέτωπο αγώνα έχει επιδοθεί η Φώφη Γεννηματά επιχειρώντας να ανατρέψει το κακό κλίμα και τα βαλτωμένα δημοσκοπικά ευρήματα που η ίδια χρεώνεται για το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που στο παρασκήνιο της Σοσιαλδημοκρατίας η όσμωση δυνάμεων και πολιτικών δείχνει να την αφήνει εκτός σχεδιασμών.

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

 

Διοικητής των κουρδικών δυνάμεων Ασφαλείας του βορείου Ιράκ, των Πεσμεργκά, αποκάλυψε στο BasNews ότι η έναρξη της πολιορκίας στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Μοσούλη είναι απλά «θέμα ημερών» και ότι οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΩΣ «ΛΑΓΟ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Η Γαλλία είχε σκοπό να εξωθήσει τη Ρωσία σε βέτο για το Χαλέπι, ισχυρίστηκε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στο γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ περί εκεχειρίας στη συριακή πόλη.

ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η ιρακινή σιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι απείλησε ευθέως την Τουρκία ότι θα της δώσει ένα «ιστορικό μάθημα» στο πεδίο της μάχης. Σε απάντηση στις προσβλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη προς τον πρωθυπουργό του Ιράκ και τον «τσαμπουκά» του σουλτάνου.