Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς.Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών σήμερα Τετάρτη.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

 

1264 ημέρες: Τόσο διήρκεσε η Κατοχή για την Αθήνα, από την οποία οι γερμανικές δυνάμεις αποχώρησαν στις 12 Οκτωβρίου 1944, ημέρα Πέμπτη. Η γερμανική σημαία υπεστάλη από την Ακρόπολη στις 9:45, ενώ την ίδια στιγμή Γερμανοί στρατιώτες κατέθεταν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 

Στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο προτίθεται τελικά να προχωρήσει η κυβέρνηση, τουλάχιστον έως το τέλος του 2017.

ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΖΙΝΤΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

 

Η Διεύθυνση Υποθέσεων Απαχθέντων Γιαζίντι, στην επαρχία Ντουχόκ του ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός Κούρδων Γιαζίντι σκλάβων που κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Μοσούλη του βορειοδυτικού Ιράκ.

ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 125 ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

 

Ένας Τούρκος εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 125 αστυνομικών που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος το περασμένου Ιουλίου, ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,8% ΤΟ 2017 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Η πρόσθετη εκταμίευση χρημάτων από το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, που συμφωνήθηκε τη Δευτέρα, αναδεικνύει τη βελτίωση φέτος στις σχέσεις της Ελλάδας με τους επίσημους πιστωτές της, καθώς και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για το προσφυγικό στη Σάμο.

ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ – ΙΡΑΝ

 

Ιράν και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου στο θέμα της Συρίας, αναλαμβάνοντας δράση για την επίλυσή του. Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.