Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΚ

 

«Επικίνδυνες και προκλητικές» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Βαγδάτης που καταγγέλλει ως δύναμη εισβολής και κατοχής την παρουσία τουρκικής στρατιωτικής δύναμης στη Μπασίκα του βορείου Ιράκ, κοντά στη Μοσούλη.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ο.Υ

 

Ο θάνατος ενός στους εννέα ανθρώπους συνδέεται με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Και το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο δυσοίωνο αφού σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ η ποιότητα του αέρα όλο και χειροτερεύει.

ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΤΡΥΠΑΝΙΑ Η TOTAL ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 11 ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ

 

Έτοιμη να βάλει μπροστά τα τρυπάνια είναι από τον Απρίλιο του 2017 η γαλλική TOTAL στο νέο γεωτρητικό στόχο που εντοπίστηκε στο θαλάσσιο «οικόπεδο» 11 της ΑΟΖ της Κύπρου, «Ονησίφορος».

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΒΕΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Η Ρωσία απείλησε σήμερα να ασκήσει το δικαίωμα βέτο που διαθέτει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει την έγκριση του γαλλικού σχεδίου απόφασης το οποίο προβλέπει την εκ νέου κήρυξη εκεχειρίας στο Χαλέπι της Συρίας και την απαγόρευση των υπερπτήσεων όλων των στρατιωτικών αεροσκαφών.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΣΤΟ REUTERS

 

Συνεχίζουν να πιέζουν γιατί μόνο υπό πίεση η ελληνική κυβέρνηση κάνει πράγματα, αναφέρει ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων. «Καμπανάκι» για την Αθήνα αποτελεί η δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα.

ΣΚΑΝΕ «ΒΟΜΒΕΣ» ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ

 

Δεν διήρκησε πολύ το κλίμα χαλαρότητας της Πέμπτης με το σουαρέ στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα έπεσε εκ νέου στα βαθιά για την προετοιμασία της μετωπικής σύγκρουσης της Δευτέρας με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

35.000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΣΥΡΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

 

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, ανακοίνωσε ότι περίπου 586 πόλεις και χωριά και 12.360 τετραγωνικά χιλιόμετρα απελευθερώθηκαν στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος και την Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα) στο διάστημα από 27 Φεβρουαρίου έως 1η Σεπτεμβρίου 2016.