Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Ένα Νόμπελ Ειρήνης με σημείο αναφοράς τη Συρία.Σήμερα ανακοινώνεται ο νικητής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφιοτήτων – από τις συνολικά 376- είναι οι Έλληνες νησιώτες για την αλληλεγγύη που επέδειξαν στους πρόσφυγες.

5.871 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

5.871 οι εγκλωβισμένοι μετανάστες-πρόσφυγες σε απόγνωση η Λέσβος. Άλλοι 51 πρόσφυγες έφτασαν στο νησί της Λέσβου ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί σε 5.871 ενώ η δυνατότητα φιλοξενίας είναι μόλις 3.500.

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ" Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

Η Τουρκία βυθίζεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο στην χούντα Ερντογάν. Δεν πρόκειται για υπερβολή. Δεν είναι αυθαίρετη κρίση. Ο Ερντογάν από το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου “χτίζει” μεθοδικά και βίαια ένα σύστημα διακυβέρνησης απολύτως συγκεντρωτικό και φασιστικό.

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

 

Ο Ερντογάν, ο Τσίπρας, οι Αμερικανοί και οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου. Από το 2011 η Τουρκία του Ερντογάν κυκλοφορεί τον παρακάτω χάρτη, που δείχνει την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια εξόφθαλμη παραβίαση των κανόνων του UNCLOS III.

ΘΡΥΨΑΛΑ ΚΑΙ «ΚΟΜΜΑΤΙΑ» Η Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Η Συρία και ο κίνδυνος πυρηνικής ανάφλεξης ΗΠΑ και Ρωσίας. Η αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή μοιάζει τώρα «κομμάτια και θρύψαλα», λίγο σαν τα ερείπια που επισώρευσε σε μεγάλο τμήμα της περιοχής, με διάφορα κέντρα ισχύος ανταγωνιζόμενα να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα, σε συνθήκες πρωτοφανούς αστάθειας στις ίδιες τις ΗΠΑ γενικά και στον κρατικό μηχανισμό τους ειδικά.

ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

 

Σκέψεις για ρωσικές βάσεις σε Κούβα και Βιετνάμ και παραβιάσεις του φινλανδικού εναέριου χώρου.Η ρωσική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο επαναφοράς της στρατιωτικής της παρουσίας σε Βιετνάμ και Κούβα, όπου υπήρχαν βάσεις στο παρελθόν επεσήμανε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Νικολάι Πάνκοφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ.

EΠΑΙΝΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την Ελλάδα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο ομιλίας του στο κοινωνικό-πολιτικό φόρουμ των συνδέσμων φιλίας Ρωσίας και Ελλάδας, που γίνεται στη Μόσχα. 

ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ

 

Πρώην πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ έχει χάσει τον ύπνο του για τις εξελίξεις με τη λίστα Μπόργιανς. «Ποιος πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να ανησυχεί για τη λίστα Μπόργιανς και τις… ουρές της;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΙΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Ισχυρή παρέμβαση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έκανε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, ο οποίος ζήτησε να επιλυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ

 

Ο πόλεμος στη Συρία, με την πολυπλοκότητα των εμπλεκομένων αντιμαχόμενων πλευρών και την πιο πολύπλοκη στήριξη τους από υπερ-δυνάμεις και περιφερειακές δυνάμεις, ενσωματώνει σε μεγάλο βαθμό τις νέες αντιφάσεις, έριδες, διεκδικήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΠΙΡΤΖΗ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑ

 

Σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη εξελίχθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με τον κ. Χατζηδάκη να υποστηρίζει ότι η επιλογή διοικητών θα γίνεται από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί από την ίδια την Ελλάδα.