Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

H ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Ανακωχή και συμπάθειαΗ συνάντηση Τσίπρα με Αρχιεπίσκοπο έφερε τη λύση για τα θρησκευτικά και όπως συμφώνησαν οι δύο πλευρές, θα συνεχιστεί ο διάλογος πολιτείας - εκκλησίας για τις αλλαγές. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και όλοι οι συμμετέχοντες βγήκαν από το Μαξίμου ευχαριστημένοι.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

 

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων», δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης αποκάλυψε στον ανταποκριτή της εφημερίδας Habertürk  στην Άγκυρα,  Muharrem Sarıkaya ότι η στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους άνδρες του ISIS, θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα μετά την 20η Οκτωβρίου.

ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

 

Καθώς η μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων, οι κουρδικές δυνάμεις του βορείου Ιράκ, οι Πεσμεργκά, σε επιστολή τους προς τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Μάικλ Φάλον, ζήτησαν από τη Βρετανία να τους προμηθεύσει εξοπλισμό προστασίας από χημικό πόλεμο.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

 

Ο σοφός λαός μας λέει «στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται». Ωστόσο, τους φανερούς λύκους τους βλέπεις και φυλάγεσαι. Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχει τίποτα πιο ύπουλο από τον λύκο που σου εμφανίζεται ως φίλος και συνεχώς σε χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του, αδιαφορώντας για τη δική σου τύχη. Αυτόν ούτε σύμμαχο με ιδιαίτερα συμφέροντα δεν τον λες.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ISIS ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

 

Τζιχαντιστές οπλαρχηγοί (εμίρηδες) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) άνοιξαν πυρ και σκοτώθηκαν μεταξύ τους, εξαιτίας διαφωνιών τους, σε μυστική σύσκεψη που συμμετείχαν στο Ιράκ.

ΤΟ ΔΝΤ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

 

Κατώτερες των προβλέψεων της Κυβέρνησης είναι οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού φέτος και το 2017, αλλά και για την πορεία του Δημοσίου Χρέους.

O ΠΟΥΤΙΝ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τετάρτη την αναστολή εφαρμογής της συμφωνίας που είχε συνάψει με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για συνεργασία των δύο χωρών στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας που αφορά τα πυρηνικά και την ενέργεια.

ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

Ο Πορτογάλος πρώην πρωθυπουργός Αντόνιο Γκουτέρες πρόκειται και τυπικά να αναδειχθεί νέος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, καθώς στην τελευταία διαδικασία εκλογές στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν βρέθηκε καμία αρνητική ψήφος για το πρόσωπό του, από τα 5 μόνιμα μέλη που έχουν δικαίωμα βέτο.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ 55 ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

 

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν 55 στρατιωτικούς και εργαζόμενους στην υπηρεσία πληροφοριών MIT, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έχουν σχέση με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γιουλέν και το δίκτυό του. Η αστυνομία διεξήγαγε επιχειρήσεις σε 31 επαρχίες αφού εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για συνολικά 101 υπόπτους, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.