Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Λένε πως πάμε καλά.Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία που βλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 0,1% του ΑΕΠ για φέτος και 2,8% για το 2017.

ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗ ΛΩΖΑΝΗΣ

 

H στρατηγική του Ερντογάν και ο κίνδυνος για Ελλάδα και Κύπρο Μία εβδομάδα μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε τη Συνθήκη της Λωζάννης ως ήττα, φέροντας ως παράδειγμα την απόδοση των νησιών του Αιγαίου στην Ελλάδα το 1923.

ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΑΜΑΧΩΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σήμερα από αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν ένα χωριό με κυρίως κουρδικό πληθυσμό που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους κοντά στα βόρεια σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ

 

Για απειλή περιφερειακού πολέμου εάν η Τουρκία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από τον ιρακινό βορρά έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ TWITTER

 

Και καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται (200 αεροπορικές επιδρομές μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο), σε μια ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινότητα, ακτιβιστές και διασώστες έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο με τους μεγάλους πρωταγωνιστές της θηριωδίας. Νεκρούς ή ζωντανούς.

ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Η στρατηγική διαδοχικών κυβερνήσεων για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο αποκτά σάρκα και οστά με την προώθηση σειράς επενδυτικών σχεδίων που έχουν ως επίκεντρο τη χώρα μας.

ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Προελαύνει ασταμάτητος την Τρίτη ο στρατός της Συρίας στο κέντρο της πόλης του Χαλεπιού, αφού ανακατέλαβε από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) πολλά κτίρια έπειτα από σφοδρές οδομαχίες.

ΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ «ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ» Η DEUTSCHE BANK

 

Αναμφίβολα, τα πράγματα είναι δύσκολα για την Deutsche Bank. Είναι υπερβολικά εκτεθειμένη στον κλάδο της εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ, από τον οποίον αναμένονται περαιτέρω χρεοκοπίες στο μέλλον.

ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ADMIRAL GRIGOROVICH

 

Πλώρη για Ελλάδα έβαλε από το Σάββατο η Ρωσική φρεγάτα Admiral Grigorovich αφήνοντας  το λιμάνι της Σεβαστούπολης για να φτάσει στη χώρα μας μέσω της Μεσογείου και να τιμήσει το ναύαρχο Θεόδωρο Ουσακώφ ως μέρος της ετήσιας Ρωσικής εβδομάδας στα νησιά του Ιονίου.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ 2017

 

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες εξακολουθούν να καταγράφουν απογοητευτικές επιδόσεις και η παγκόσμια ανάπτυξη βρίσκει στήριξη στις αναδυόμενες αγορές. Οι Κεντρικές Τράπεζες διατηρούν τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές αλλά χρειάζονται επιτέλους τη βοήθεια των κυβερνήσεων για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας των οικονομιών και την απόκρουση των πληθωριστικών πιέσεων.