Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

H ATZENTA TΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Χημικά κατά συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού. Ένταση επικράτησε μπροστά από την Ηρώδου Αττικού όπου κατέληξε η πορεία των συνταξιούχων, με στόχο αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με την αστυνομία να απαντά με... χημικά εναντίον των ηλικιωμένων.

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

 

Με φόντο τις συνεχιζόμενες επιδρομές στο Χαλέπι και τη συνεχή επιδείνωση στο διπλωματικό πεδίο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις για προσχέδιο ψηφίσματος στο Συριακό - το οποίο πάντως έχει ελάχιστες ελπίδες να προχωρήσει, δεδομένης της αρνητικής στάσης της Ρωσίας.

ΤΗΣ AΓΚΥΡΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

 

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ περί ελληνικών νησιών, βραχονησίδων και θαλασσίων συνόρων, στο χορό των προκλητικών δηλώσεων έχει μπει με περίσσιο ζήλο και ο Δήμαρχος της Άγκυρας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΜΑΚ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 12,5% ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ

 
Εικόνα κατακερματισμού στα μικρότερα κόμματα. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες.
Η δημοσκόπηση αναλυτικά ΕΔΩ 
 


ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ

 

Στις εντατικοποιημένες συναντήσεις που αναμένονται να αρχίσουν τις επόμενες μέρες, καθώς και τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον ειδικό αντιπρόσωπο αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Στη θεσμοθέτηση νέου, ενιαίου συστήματος κινητικότητας για το Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση, με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑΝΤ

 

Οι ήδη μικρές πιθανότητες του Φρανσουά Ολάντ να κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία φαίνεται ότι ελαχιστοποιούνται καθώς μια δημοσκόπηση που δόθηκε  στη δημοσιότητα δείχνει πως δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει ούτε καν την υποστήριξη του κόμματός του στις προκριματικές εκλογές.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ «ΕΦΑΓΕ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΣΑΝΤΣΕΘ

 

Κόρη υδραυλικού, μητέρα ενός παιδιού και επικεφαλής της περιφέρειας της Ανδαλουσίας η πολιτικός Σουζάνα Ντίαζ, που κατά τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης «τράβηξε το χαλί» κάτω από τα πόδια του παραιτηθέντος ηγέτη του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ και τώρα προαλείφεται για τη θέση του.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΤΙ ΚΗΡΥΞΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Η Ουάσιγκτον έχει «μακρά παράδοση» στη διεξαγωγή εμπορικών πολέμων, εάν είναι ευνοϊκοί για την αμερικανική οικονομία, και η περίπτωση της Deutsche Bank είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών της γερμανικής Βουλής Πίτερ Ραμσάουερ σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag.

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ «ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΟΥΝ» ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Ακάθεκτος προχωρά ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη δημιουργία του τηλεοπτικού του σταθμού ο οποίος, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, θα κινείται στο ύφος και τη φιλοσοφία του Mega με πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ψυχαγωγία και ενημέρωση.  

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ

 

Τον Αμπού Μπακρ Aλ Μπαγκντάντι, τον «χαλίφη» της οργάνωσης καθώς και τρεις ακόμα υψηλόβαθμους τζιχαντιστές, προσπάθησε να δολοφονήσει άγνωστος, ο οποίος έβαλε δηλητήριο στο φαγητό τους.