Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1). Κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017. Μεταξύ όσων θα διαβάσετε τις επόμενες 90 ημέρες για τη διαπραγμάτευση, είναι και η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2017, η οποία θα γίνει σήμερα.

ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 767 ΕΚΑΤ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

 

Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι ζουν υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας μειώθηκε κατά 100 και πλέον εκατομμύρια (12%) σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα την Κυριακή.

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

 

Όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η -μη αναμενόμενη, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία- δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, περί των αρνητικών συνεπειών της Συνθήκης της Λωζάνης για τα συμφέροντα της χώρας του απευθυνόταν σε ένα εσωτερικό ακροατήριο [τοπικών αρχόντων]. 

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ "ΒΕΖΙΡΗΔΕΣ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

 

Η εσωστρέφεια που μας έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις της κρίσης δεν μας αφήνει να αντιληφθούμε το σημαντικό “παιχνίδι” που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.Οι εξελίξεις στη Τουρκία, στη Μέση Ανατολή, στη βόρεια Αφρική, αλλά και στα Βαλκάνια αντιμετωπίζονται …ως δευτερεύοντα θέματα από τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις της τελευταίας εξαετίας εμφανίζονται περίπου ως απλοί θεατές.

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Εγγυήσεις-Σκοπός: Ήτο και είναι η περιφρούρηση της συνεχούς και αδιάλειπτης ύπαρξης και λειτουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

 

Την Τετάρτη που μας πέρασε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής κεκλεισμένων των θυρών, ανακοίνωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ πώς τα ψωμιά του ευρώ είναι μετρημένα.

ALPHA BANK: «ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ»

 

Ανοδικά κινούνται οι ιδιωτικές καταθέσεις από το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία από το οικονομικό δελτίο της Alpha Bank. Συγκεκριμένα, από το τέλος του 2015 παρατηρείται ολοένα και βραδύτερος ετήσιος ρυθμός μείωσης των ιδιωτικών καταθέσεων.

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ GRAD ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Η βουλγαρική εταιρεία «Βαζόφσκι Μηχανικές Εργασίες» παρέδωσε στους φιλότουρκους ισλαμιστές στη Συρία πυραύλους Grad, όπως γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Vesti.ru την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, υποστηρίζονται από Ιρανούς ενόπλους, έχοντας την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, ενώ άρχισαν την επίθεσή τους για την κατάληψη όλης της πόλης, μετά την κατάρρευση της τελευταίας εκεχειρίας, τον προηγούμενο μήνα.

ΤΟΥΣΚ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΙ

 

Με μια ανάρτηση στο twitter σχολίασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τις δηλώσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέσα Μέι ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο. 

ΕΛΠΙΔΑ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΦΟΡΟΙ

 

Συγκεκριμένα μετά την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2015 (προβλέπονταν έλλειμμα 0,25% και καταγράφηκε πλεόνασμα 0,7% ) , το προσχέδιο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 0,6% του ΑΕΠ για το 2016, (έναντι πρόβλεψης για πλεόνασμα 0,5%) και πλεόνασμα κοντά στο 1,9% του ΑΕΠ για το 2017, έναντι της πρόβλεψης του προγράμματος για πλεόνασμα 1,75%.