Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 
 Διαβάστε Aπόσπασμα της συνέντευξης ΕΔΩ....


ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

 

Παιδιά μετρούν το μέγεθος της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι καταιγιστικοί βομβαρδισμοί στη συνοικία Αλ Καλασέχ, στο ανατολικό Χαλέπι.

ΙΔΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ (ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!)

 

Η... playlist των θρησκευτικών:  Τα τραγούδια που θα διδάσκονται οι μαθητές στο μάθημα των θρησκευτικών. Από Σαββόπουλο, Ξυλούρη, Πορτοκάλογλου, μέχρι Τρύπες, Μωρά στη Φωτιά, Beatles, Rihanna και Springsteen.

«ΧΤΥΠΗΣΑΝ» ΟΙ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Χαλεπιού, του τμήματος αυτής της διαιρεμένης συριακής πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, επλήγη με τουλάχιστον δύο βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρικη Εταιρεία (SAMS).

ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Το μάθημα του Θουκυδίδη και η Αμερική που βγήκε ηττημένη απ' το debate
Foreign Policy: Πώς ο Θουκυδίδης και η αποστασία της Μυτιλήνης δείχνουν ποιος κέρδισε και ποιος έχασε στο debate Τραμπ- Κλίντον

Η ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

 

Στη Συρία, στην νοτιοανατολική Τουρκία και στο Βόρειο Ιράκ,  είναι σε πλήρη εξέλιξη  στρατιωτικές επιχειρήσεις, με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά, κυρίως άμαχους πολίτες.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ «ΣΟΦΩΝ» ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

 

Το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά παρουσίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Η «Πρόταση των σοφών», θα αποτελέσει βάση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, και θεωρείται πως ενισχύει το «οπλοστάσιο» των ελληνικών θέσεων.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΓΚΥΡΑΣ-ΤΙΡΑΝΩΝ-ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ


Οι ελληνικές θέσεις στα εθνικά μας θέματα δέχονται απανωτά χαστούκια. Ένα διαβολικό Τρίγωνο Άγκυρας-Τιράνων-Βρυξελλών προσπαθεί να περικυκλώσει τη χώρα μας δημιουργώντας προβλήματα στην εδαφική μας κυριαρχία.

Ο ΤΡΑΜΠ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟ 1998

 

Για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας κατηγορεί η Χίλαρι Κλίντον τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ. Η καταγγελία από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ» ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΟΤΕΙΝΟ» ΣΤΕ

 

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος ανέφερε επί λέξει ότι «μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη».

Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 

Όπου μπήκαν παιδιά προσφύγων σε σχολεία, δεν είχαμε πουθενά καμία απολύτως αντίδραση», σχολίασε ο  ο ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος.