Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).EWG: Στις 10 Οκτωβρίου η εκταμίευση της δόσης, αλλά μόνο με τα προαπαιτούμενα. Την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. συζήτησαν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ)

 

Η Συνθήκη που έβαλε τέλος στην ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας.Ποια είναι η Συνθήκη της Λωζάνης που ο Ερντογάν θεωρεί «εξαπάτηση»; Ανησυχία έχει προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την Συνθήκη της Λωζάνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ

 

Η δήλωση Ερντογάν έσκασε σαν βόμβα χθες. Πολλοί την χαρακτήρισαν «ιστορική δήλωση» και όχι άδικα. Γιατί είναι η πρώτη φορά, στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, που ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει δημοσίως τη διαφωνία του με τη Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση την οποία αναδύθηκε η σύγχρονη Τουρκία.

ΒΥΖΑΝΤΙΟ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ

 

Η κοινοκτημοσύνη, η αταξική διάρθρωση , η αγόγγυστη προσφορά από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του, σε συνθήκες μάλιστα πλήρους και άμεσης δημοκρατίας, δεν είναι απαραίτητο να διέλθουν από το διαλεκτικό προτσές που η Αριστερά ευαγγελίζεται και αγχωμένη προσδοκά.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Η Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου είναι η μέρα διάσκεψης της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (η οποία είναι σε εξέλιξη από τις 9.40 το πρωί), η οποία θα κρίνει εάν είναι συνταγματικός και νόμιμος ο τρόπος χορήγησης των τεσσάρων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ EΝΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

 

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα κομβικό γεγονός στην πολιτική ιστορία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Το πότε αυτή η αποχώρηση θα ολοκληρωθεί, σε ποιο πλαίσιο και σε ποιες συνθήκες, θα αποτελέσουν προϊόν έντονων ζυμώσεων το επόμενο διάστημα. Γεγονός παραμένει ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία τα ερωτήματα και οι ανησυχίες των πολιτών για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν πειστικές απαντήσεις.

ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ «ΠΑΤΗΣΕ» ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Συριακές κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό – συνοικία Χανταράτ, στα βόρεια προάστια του Χαλεπίου, την Πέμπτη.

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Στην κατεύθυνση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μεταγκατάστασης καθώς και η απελευθέρωση του καθεστώτος ταξιδιωτικής βίζας προς τους πολίτες της Τουρκίας, ήταν οι θέσεις τόσο του Αυστριακού Καγκελάριου Κέρν όσο και της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ, στην Σύνοδο της Βιέννης, διευκρινίζουν πηγές του γραφείου Τύπου.

EΤΣΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

O Μιχάλης Σάλλας το πρωί της Πέμπτης έκανε τη δική του πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, η οποία απαλλάσσει τους δανειολήπτες από την άμεση απειλή των πλειστηριασμών έκανε σήμερα.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ATTICA ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ 2011 – 2014 ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ

 

Εκτός ελέγχου άφησε η Τράπεζα της Ελλάδος τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που πήραν μέσω της Attica Bank την περίοδο 2011 – 2014, όπως παραδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Πάσχας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ!

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Κριτική εναντίον εκείνων που υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 άσκησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σε μεγάλο βαθμό έδωσε στην Τουρκία τα σημερινά της σύνορα «αντί των πολύ πιο περιορισμένων συνόρων που περιλάμβανε η Συνθήκη των Σεβρών», δηλώνοντας πως κάποιοι είχαν προσπαθήσει να παρουσιάσουν τη Λωζάνη σαν νίκη.