Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
 Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:  
1).Μάχη στη Βουλή.Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία:

ΣΤΩΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

 

Όταν οι αναποφάσιστοι μπαίνουν στο κέντρο της πολιτικής εκστρατείας.  Γιατί ο Ορθός Λόγος είναι πάντα ο μεγάλος χαμένος στην Πολιτική. Η ποιότητα μιας δημοκρατίας, αλλά και της πολιτικής που χαράσσεται από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις, αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις προτιμήσεις των ίδιων των πολιτών.

ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ Η ΑΟΡΑΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ

 

Ζούμε συνεχώς στην ζώνη των μηδενικών επιτοκίων και ο κανόνας του Φρίντμαν (που υποστήριξε τον καθορισμό του ονομαστικού επιτοκίου στο μηδέν) φαίνεται να μην αποδίδει.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ

 

Με τείχος στo Κιλίς προσπαθεί η Τουρκία να στεγανοποιήσει τα σύνορά της με τη Συρία.Κορυφώνεται η διεθνής ανησυχία για την ανθρωπιστική καταστροφή στο Χαλέπι, καθώς κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις χερσαίων και εναέριων δυνάμεων του κυβερνητικού στρατού στο ελεγχόμενο από Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες ανατολικό τμήμα της πόλης.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

 

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο «τσάρος» της Ρωσίας αναμένεται να μεταβεί στη χώρα στις 11 Οκτωβρίου κατά την πρώτη του επίσκεψη μετά το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικράτησε τους περασμένους μήνες.

ΓΙΑ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ

 

Σε δραματική θέση έχουν περιέλθει 1,2 εκατ. συνταξιούχοι εξαιτίας των παλαιών αλλά και των πρόσφατων περικοπών στις συντάξεις τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και, μάλιστα, το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει μηνιαία σύνταξη κάτω από 665 ευρώ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η TAGESZEITUNG

 

Στον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα επανέρχεται το νέο φύλλο της γερμανικής Tageszeitung με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, όπου θα κριθεί η συνταγματικότητα και νομιμότητα του τρόπου χορήγησης των αδειών.

32.000 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε στο κανάλι ΝΤV ότι 70.000 έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον νόμο με την υποψία ότι σχετίζονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατά την Άγκυρα είναι ο ιθύνων νους του πραξικοπήματος.

Ο ΑΝΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Ο Π. Καμμένος τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της Εκκλησίας στο ζήτημα των θρησκευτικών, ενώ με τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το μεσημέρι της Τετάρτης, θα ασκήσει βέτο πάνω στο ζήτημα.

ΑΞΟΝΑΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

 

Σε συνάντηση που διεξήχθη στην Αθήνα ανάμεσα στον υπουργό υποδομών, ενέργειας και υδάτων του Ισραήλ, Δρ Yuval Steinitz, αρχικά με τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, κ Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και με τον εμπορίου της Κύπρου, κ. Γιώργο Λακοτρύπη, σε διμερές και τριμερές επίπεδο, θα συζητηθούν θέματα πάνω στους τομείς του φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«ΣΤΗΝΕΙ» ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό δήλωσε ότι εργάζεται για την υποβολή ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή εκεχειρίας στο Χαλέπι, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε χώρα εναντιωθεί σε αυτό, θα θεωρηθεί συνένοχη στην διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπεραμύνθηκε της αμφιλεγόμενης νομισματικής πολιτικής της ευρωτράπεζας απέναντι στη σκληρή κριτική που του ασκείται από πολλούς γερμανούς βουλευτές, κυρίως του συντηρητικού χώρου.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ

 

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που πρόκειται να παρουσιαστούν στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS και Ηπατίτιδες: Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία», που πραγματοποιείται στην Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου) σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 έως το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, και αφορούν τα προσφυγόπουλα.