Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αύξηση κατά 1,368 δισ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Αύγουστο. Αύξηση κατά 1,368 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 8,986 δισ. ευρώ έναντι 7,618 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

                            Διαβάστε όλη την Επιστολή ΕΔΩ....

400 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

  

Φόβους για «θηριωδία με θύματα 250.000 αμάχους» στο Χαλέπι, εκφράζουν ανθρωπιστικές οργανώσεις, υπενθυμίζοντας πως από την κατάρρευση της εκεχειρίας πριν από εννέα ημέρες, οι νεκροί ξεπερνούν ήδη τους 400. 

ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΕΣΤΕΙΛΑΝ «ΡΑΒΑΣΑΚΙ» ΕΝΦΙΑ ΣΕ… ΝΕΚΡΟ

 

Το υπουργείο Οικονομικών δεν σταματά μπροστά σε τίποτα για να πάρει τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ούτε καν στον ίδιο τον θάνατο. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έστειλε σε από δεκαετίας νεκρό πολίτη από τις Σέρρες «ραβασάκι» με τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ και του ζητούν να πληρώσει 160,43 ευρώ.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

 

Οι τόνοι ανέβηκαν από νωρίς στην πρώτη εφ' όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και την συζήτηση για την Παιδεία.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ… ΣΤΗΝ «ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ»

 

Μέχρι πριν δύο χρόνια οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας φάνταζαν ως υποδειγματικές. Τις καλές εκείνες ημέρες έτρεψαν στρατιωτικά προγράμματα αξίας δισ. δολαρίων, εκατοντάδες στελέχη των τουρκικών ΕΔ εκπαιδεύονταν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον 20 κοινές ασκήσεις και υπήρχαν επαφές υψηλού επιπέδου.

ΑΠΙΑΣΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Η WALL STREET JOURNAL ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάκαμψη στην Ελλάδα, εκτός αν υπάρξουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις που «θα οδηγήσουν σε ένα πιο σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον», αναφέρει ο Δημήτρης Τσακωνίτης, γενικός διευθυντής στην εταιρεία Grecian Magnesite.

ΒΟΜΒΑ ΣΠΙΡΤΖΗ: ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

 

«Άστραψε και βρόντηξε» ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια τη συζήτησης για τα προαπαιτούμενα. όταν σε παρέμβασή του το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή, έριξε «βόμβα» σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα. Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά από τα υπουργικά έδρανα, προκαλώντας παράλληλα αμηχανία στον Μάκη Βορίδη:

«ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΣΤΗ Σ. ΑΡΑΒΙΑ

 

Η οικονομική κρίση φαίνεται να αγγίζει τώρα και τη Σαουδική Αραβία η οποία προχωράει σε περικοπές μισθών και ακύρωση καταβολής των μπόνους για τους δημοσίους υπαλλήλους ενώ από τις μειώσεις δεν ξέφυγαν ούτε οι υπουργοί που θα δουν το μισθό τους να μειώνεται κατά 20%.

ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ

 

Τις αξιώσεις της Τουρκίας σχετικά με το θέμα της Κύπρου μετέφερε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

 

Με στόχο να προσελκύσει τους Ρώσους- και όχι μόνο-τουρίστες, η Τουρκία καταργεί τη βίζα εισόδου στη χώρα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.  Η Τουρκία φέτος είδε την τουριστική κίνηση να καταγράφει αρνητικά επίπεδα ρεκόρ.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ…

 

Ούτε τα αποτελέσματα της κάλπης σε Γαλικία και Χώρα των Βάσκων δεν αίρουν το αδιέξοδο στην Ισπανία. Αν και από τις τοπικές εκλογές το Σοσιαλιστικό Κόμμα βγήκε πολύ χολωμένο, εντούτοις δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ελπίδα για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εθνικές εκλογές τον Δεκέμβριο.