Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
 Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Προς ψήφιση τίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε την Δευτέρα από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

«TΡΥΠΑ» 589 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,75 ΔΙΣ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2016, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.040 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1.104 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 3.880 εκατ. ευρώ.

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

 

Το Banking News(www.bankingnews.gr) μας παραθέτει ένα διάγραμμα από το Zero hedge (www.zerohedge.com)το οποίο δείχνει ότι για να δημιουργηθεί 1 ευρώ αύξησης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, απαιτούνται 18,5 ευρώ προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης( τύπωση χρήματος)

«ΚΟΛΑΦΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

Δημοσκόπηση που παρήγγειλε γνωστός επιχειρηματίας δείχνει σε μεγάλο βαθμό την απογοήτευση που νιώθουν οι πολίτες όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά συνολικά για το πολιτικό σύστημα.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στο Χαλέπι και γενικότερα στη Συρία.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, δρ. Yuval Steinitz, θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, για να έχει «συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με στόχο την περαιτέρω προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας με την Ελλάδα και την Κύπρο».

ΣΤΗ DEUTSCHE BANK ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωσαν την Δευτέρα νέα βουτιά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας λόγω της αύξησης του νομικού κόστους μετά και το πρόσφατο πρόστιμο που πρότειναν οι αμερικανικές αρχές, ύψους 14 δισ. ευρώ.

ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΕΝΑ "HARD BREXIT"

 

Πολλά έχουν γίνει από την πίεση την οποία είναι πιθανό να υποστεί η Theresa May στο εσωτερικό του υπουργικού της Συμβουλίου για να υπάρξει ένα "σκληρό Brexit”.

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε πως έχει λάβει «προειδοποιήσεις» για πιθανή παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην ελευθεροτυπία.