Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Παραδοχή και «σκιές» στο σκάνδαλο με το ιστορικό hacking στη Υahoo! H Yahoo επιβεβαίωσε ότι το 2014 κλάπηκαν δεδομένα από 500 εκατ. χρήστες, ενώ υποστηρίζει ότι η ομάδα των χάκερ «συνδέεται με κάποιο κράτος».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 
                                           Διαβάστε όλη την Επιστολή ΕΔΩ....
 


ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (Β΄ Μέρος)

 

Η Συρία εποικίζεται συστηματικά από χιλιάδες Ουιγούρους Τούρκους τζιχαντιστές και γίνεται παράδεισος διανομής ακινήτων σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Φυσικά, η διαδρομή τους περνάει πρώτα μέσα από την Τουρκία...

ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟ 2015 ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΞΗΣΕ

 

Η Ελλάδα ήταν το 2015 η μοναδική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ η οποία προχώρησε σε αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την ώρα που η γενικότερη τάση παγκοσμίως είναι η φορολόγηση να έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

 

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της υπόθεσης Κοσκωτά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Τράπεζα Αττικής. Η οποία κάνει και τη διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη μόνη ίσως, αλλά ουσιαστική.

ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

«H Βρετανία και το ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο προστασίας της Ευρώπης σε περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιήσει μια στοχευμένη επίθεση», υποστηρίζει πρώην ανώτατος Βρετανός στρατιωτικός διοικητής.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ «53» ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ως μήνυμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο εκλήφθηκε η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΜΕΣΑ ΣΤΑ 30 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΙΜΑΝΙΑ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2018

 

H Cosco Shipping σχεδιάζει να αυξήσει τον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται από το λιμάνι του Πειραιά κατά 35% έως το 2018, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Φου Τσενγκ Κιου, σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters. 

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

Σ’ ένα πλαίσιο «επιβράδυνσης της οικονομίας της», η Πορτογαλία θα δυσκολευτεί να επιτύχει φέτος τους «φιλόδοξους» δημοσιονομικούς στόχους της, αν δεν υιοθετήσει νέα μέτρα λιτότητας, προειδοποίησε  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΦΙΑΣΚΟ

 

Μετά το πρωτοφανές φιάσκο του Ιουλίου η περιφερειακή κυβέρνηση του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου ξεκινά μια δεύτερη προσπάθεια πώλησης του ζημιογόνου αεροδρομίου Φρανκφούρτης-Χαν.

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ

 

Ο Μπάρακ Ομπάμα μελετά σχέδιο απευθείας εφοδιασμού των Κούρδων της Συρίας που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, αδιαφορώντας για την Τουρκία, αναφέρει η εφημερίδα New York Times σε κείμενο του δημοσιογράφου ERIC SCHMITT.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


Τα μαύρα μεσάνυχτα που έχουν δυστυχώς πολλοί, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, καταδεικνύει η σπέκουλα που έχει ξεσπάσει από το πρωί που κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI

 

Άνοιξε η αυλαία για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με τις σχετικές ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Τόσκα. Σύμφωνα με το πλάνο αυτό προβλέπεται η μείωση κατά 20% των αστυνομικών τμημάτων με παράλληλα σημαντική ενίσχυση των όμορων τμημάτων.