Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ; ΤΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.Σε μια υψηλού συμβολισμού άλλα όπως έχει ήδη κριθεί «άτολμη» από πλευράς περιεχομένου κίνηση ο ΟΗΕ πρώτη φορά σήμερα, Δευτέρα συγκαλεί Σύνοδο για το προσφυγικό στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη. Θα περίμενε βέβαια κανείς πως μια τέτοια Σύνοδος θα είχε ήδη διεξαχθεί. Καιρό πριν. Ίσως από το 2014 ακόμη,

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ

 

Επιτέλους η αδικία άρχισε να αποκαθίσταται. Δέκα ορθόδοξες εικόνες που οι γερμανικές δυνάμεις κατά τον ΒΠΠ, είχαν κλέψει από τη Ρωσία, επιστράφηκαν στη χώρα τους, σε τελετή που έλαβε χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου, στη ρωσική πρεσβεία στη Γερμανία.

ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

 

Οι ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική δεν καταστρέφουν μόνο τις οικονομίες των χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο, αλλά υπονομεύουν την ανάπτυξη και σε γειτονικές χώρες και σε εκείνες που φιλοξενούν εκατομμύρια πρόσφυγες, αναφέρει σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

 

Οι ψηφοφόροι στο Βερολίνο άρχισαν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες σε μία αναμέτρηση που αναμένεται να αποδειχθεί μία νέα εκλογική αποτυχία για το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, απηχώντας την ανησυχία του εκλογικού σώματος για την φιλική προς τους μετανάστες πολιτική της.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

 

Με σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γενικότερα αλλά και την αναθέρμανση της ελληνικής κτηματαγοράς, το 2013 δημοσιεύτηκε το νομοθετικό πλαίσιο Ν 4143/2013 για την προσέλκυση αλλοδαπών επενδυτών και την απλούστευση των διαδικασιών επένδυσης αλλά ταυτόχρονα παρέχοντας άδεια πενταετούς διαμονής με δικαίωμα ανανέωσης σε πολίτες τρίτων χωρών εφόσον καταστούν ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων η αξία υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.

ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Τούρκοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι, που συμμετέχουν ως δήθεν «Σύροι μετριοπαθείς αντάρτες» στην τουρκική εισβολή στη Συρία – επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη», κατέλαβαν το κουρδικό χωριό Ντουντιγιάν (Dudyan), 4 χλμ από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.