Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ποιο ήταν το επίτευγμα του Ταγίπ Ερντογάν κατά την περίοδο από το 2002 που ανήλθε το ΑΚΡ στην εξουσία μέχρι και το τέλος της Αραβικής Άνοιξης που εκτόξευσε την Τουρκία οικονομικά  αλλά και γεωπολιτικά; 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ

 

Η χρήση «πλαστικού χρήματος» (πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, e-banking κλπ) αποτελεί για πολλούς συνώνυμο της σημερινής, «ψηφιακής εποχής», και παράλληλα αποτελεί θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό.  

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Κατανοώ απόλυτα όσους βιοπορίζονται από το βρώμικο και τρισάθλιο εμπόριο πόνου και δυστυχίας με αντικείμενο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι απολύτως λογικό να ωρύονται εναντίον οποιουδήποτε εναντιώνεται στη βιομηχανία του σύγχρονου δουλεμπορίου, που διευθύνουν οι Ευρωπαίοι από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο σε συνεργασία με τον αυτοδιορισθέντα πρόσφατα Σουλτάνο εκ Τουρκίας.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέρριψαν ένα συριακό πολεμικό αεροπλάνο στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ, μετέδωσε σήμερα το Amaq, το ειδησεογραφικό πρακτορείο της εξτρεμιστικής οργάνωσης, στην ιστοσελίδα του.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ – ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Σε θρίλερ, που κορυφώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη με την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο γραφείο της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, παραπέμπει η πολιτικοοικονομική μάχη, που διεξάγεται μήνες τώρα, για τον έλεγχο της Τράπεζας Αττικής. 

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ

 

Περισσότερα κίνητρα όπως κληρώσεις για ακίνητα, αυτοκίνητα και δωρεάν αγορές σε καταστήματα για τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο το προσεχές διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή.

«ΜΥΛΟΣ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

25 Αμερικανοί κομάντος ήρθαν αντιμέτωποι με τουρκόφιλους τζιχαντιστές, στην πόλη Αλ Ραΐ στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. Οι μισθοφόροι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές του Ερντογάν, ένα συνονθύλευμα από κατσαπλιάδες της Αλ Κάιντα, του FSA, των Τουρκμένων και των Γκρίζων Λύκων.

H ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Μεγάλο εκνευρισμό προκαλεί στην Άγκυρα η πρόθεση, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, του γαλλικού υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το μάθημα των τουρκικών που διδάσκονταν σε γαλλικά σχολεία από το 1977.

ΣΤΑ «ΤΡΙΑ» ΕΣΠΑΣΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

Δεν συμφώνησαν τίποτα στη Μπρατισλάβα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βγήκε βαθιά διχασμένη σε (γερμανικό) βορρά, (μεσογειακό) νότο και ανατολή (κράτη του Βίζεγκραντ). Διαιρεμένη ξεκάθαρα κυρίως ανάμεσα στον μεσογειακό «ελληνορωμαϊκό κόσμο»  και στον γερμανικό «βαρβαρικό» βορρά.

ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΑΤΑ 6% ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

 

Μειωμένες θα είναι οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Οκτωβρίου, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος ασφαλιστικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο γίνονται αναδρομικές μειώσεις από την 1η Ιουλίου λόγω της εισφοράς ασθενείας 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ.