Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Πόλεμος κυβέρνησης με Στουρνάρα. Απορρίφθηκε η νέα διοίκηση της Attica Bank, «πάγωσε» η δανειοδότηση.Η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) απέρριψε την προτεινόμενη νέα διοίκηση της Attica Bank και της απαγόρευσε να προχωρήσει σε νέες χορηγήσεις μέχρι νεοτέρας κάτι που σημαίνει ότι η Attica Bank δεν θα μπορεί από εδώ και στο εξής να δώσει νέα δάνεια.

ΑΒΕΒΑΙΗ ΑΚΟΜΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Η συμφωνία για παύση πυρός στη Συρία θα κριθεί στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι.  Τα Ηνωμένα Έθνη διαμαρτύρονται ότι η πρόσβαση στο Χαλέπι για φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ακόμη αδύνατη κατηγορώντας τη Δαμασκό, ενώ ομάδες παρατηρητών μιλούν για νεκρούς αμάχους κατά την -ευαίσθητων ισορροπιών- παύση πυρός.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

 

Μελέτη με αντικείμενο την αποτίμηση των επιδράσεων που θα έχει η αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού στην ελληνική οικονομία, με βάση τους όρους που προβλέπει η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Hellinikon Global I S.A. δημοσιοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), μία ημέρα μετά την κατάθεση της σχετικής σύμβασης προς κύρωση στην Βουλή.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

 

Υποθέσεις παράνομων επιδοτήσεων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, υποθέσεις παράνομης προέλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων και διαφθοράς δημοσίων λειτουργών βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ BAYER ΚΑΙ MONSANTO

 

Bayer και Monsanto τότε και τώρα: Οι ναζί και ο «πορτοκαλί παράγοντας».Η μία εταιρεία συνεργάστηκε με τους ναζί και η άλλη ήταν υπεύθυνη για τον Παράγοντα Πορτοκαλί - το χημικό με το οποίο οι ΗΠΑ χτυπούσαν το Βιετνάμ.

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ – BREXIT ΕΠΟΧΗ

 

Η πορεία της Ευρώπης μετά το Brexit, η άμυνα και η ασφάλεια, μεταξύ άλλων, θα αποτελέσουν τα βασικά θέματα στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των 27 χωρών της ΕΕ στη Μπρατισλάβα- η οποία γίνεται χωρίς τη Βρετανία.

ΑΠΑΝΤΑ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΜΕ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

 

Τις προκλήσεις της Τουρκίας με την παρενόχληση ερευνητικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ στις 25 και 26 Αυγούστου και την έγερση παράνομων διεκδικήσεων εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατήγγειλε στον ΟΗΕ η Λευκωσία με επιστολή που κατέθεσε στις 6 Σεπτεμβρίου (και δημοσιεύτηκε ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών: Α/ 70/1032) ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

«ΜΠΛΟΚΟ» ΤΗΣ ΤΤΕ ΣΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος απαγορεύει στην Τράπεζα Αττικής να προχωρήσει σε νέες χορηγήσεις μέχρι νεοτέρας. Με απλά λόγια, η Attica Bank δεν θα είναι σε θέση να δώσει νέα δάνεια μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ;

 

Η έφοδος των εισαγγελέων διαφθοράς στην εταιρεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, μπορεί να ερμηνευθεί κατά το δοκούν από τον καθένα και κυρίως από το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι 24 άμαχοι σκοτώθηκαν σε τουρκικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Αυγούστου στη βορειοδυτική Συρία, και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι δεν ταυτοποιεί σωστά τους στόχους της.

Η ΕΕ ΤΩΝ 27 ΠΛΕΟΝ ΜΕΛΩΝ ΠΗΡΕ ΤΟ «ΜΑΘΗΜΑ» ΤΗΣ

 

Σε μια «βάναυσα ειλικρινή» αξιολόγηση της κατάστασης στην ΕΕ μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της αυριανής άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα, χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ HOTSPOT ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ;

 

Στο νησί έχουν εγκλωβιστεί 5.594 πρόσφυγες και μετανάστες. Ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Λέσβου η πληροφορία ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο του νησιού προκειμένου να δημιουργηθεί νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ

 

Εκβιάζουν οι Ούγγροι παραμονές της Συνόδου της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα. Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να καταθέσουν κοινές προτάσεις στην  σύνοδο της ΕΕ και ο βασικότερος στόχος τους.